Vitamin D & K 2 in 1 formula Life Pro

38,90 лв.
  • Марка: Life Pro

Vit D&K е един комплекс, създаден от Life Pro, който предоставя витамин D и витамин K в една капсула, улеснявайки правилния прием на тези два важни витамина за тялото по удобен и лесен начин.

Тази добавка предлага и двете витамина в тяхната най-чиста форма и е подходяща за вегани и вегетарианци.

Функции на витамин D:

  • Регулира абсорбцията на калция в червата, което подпомага здравето на костите, зъбите и ставите.
  • Подпомага подсилването на имунната система.
  • Намалява възпалението и оксидативния стрес.
  • Играе важна роля в регулирането на хормонален баланс.
  • Подобрява настроението, концентрацията и качеството на съня.
  • Подпомага правилното функциониране на мускулите и клетъчното делене.

Витамин D и бременност: Запазването на адекватно ниво на витамин D по време на бременност може да намали риска от определени усложнения, като прегестационен диабет и преждевременно раждане. Този витамин играе също важна роля в гарантирането на здравословния растеж на бебето и развитието на неговите кости, като подпомага абсорбцията на калция и фосфор.

Каква е препоръчителната доза на витамин D? Според препоръките за хранене, дневният прием на витамин D трябва да бъде около 10 мг. Този витамин може да се намери в някои храни, предимно в мазните риби като сьомга, сардини и тон, както и в яйчни жълтъци, мляко, месо и масло. Все пак, основният източник на витамин D е слънчевата светлина.

Какво представлява витамин K? Витамин К е мастноразтворим витамин, който има основна функция в съсирването на кръвта.

Относно неговия метаболизъм, тъй като този витамин е мастноразтворим, той изисква жлъчни соли, за да бъде абсорбиран в червата, и използва VLDL и LDL липопротеини за транспортиране.

Този комплекс осигурява специфично витамин K2 и MK7 (менахинон), които са най-разпространените форми от растителен произход. MK7 е биологично активна форма на витамин K.

Витамин K2 е особено подходящ за активирането на остеокалцин, молекула, необходима за отлагането на калция в костите и има синергичен ефект с витамин D при формирането на костите и предотвратяването на остеопороза.

За какво е необходим витамин К? Този витамин участва директно в съсирването на кръвта в организма и е от съществено значение за дейността на карбоксилазите. Витамин K2 съдейства за транспортирането на калция от кръвообращението към костите, предотвратявайки натрупването му в кръвоносните съдове. Този витамин регулира калцията в организма и подпомага защитата на костите, участва в костния метаболизъм и предпазва артериите, като регулира калцията в стените им. При недостиг може да се предотврати активирането на някои протеини. Каква е препоръчителната доза на витамин К? Според диетичните насоки, дневната доза на витамин К трябва да бъде около 90 мкг и може да варира в зависимост от пола, възрастта и физиологичния статус.

 

 

Хранителна стойност в 1 доза от 1 капсула:

Витамин К 150 μg (200%*)
Витамин D 100 μg – 4000 IU/IU (2000%)


Състав:

Холекалциферол (витамин D) и менахинон (витамин К2 MK-7).
Капсула (покривен агент: хидроксипропил метилцелулоза).

 


Дозиране и приложение:

Приемайте по една капсула дневно.

 

 


Опаковка:

90 капсули

 

 


Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!