Екстракт от Маточина 60 капс х 300 мг Cvetita Herbal

29,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Мaтoчинaтa, също известна като "Melissa Officinalis", е растение, което има корени в древната гръцка и римска медицина, където земната част от нея се използвала за лечебни цели. Произходът на маточината се свързва с земите около Средиземно море, но билката се отглежда в множество страни в Европа, Централна Азия, Северна и Южна Америка, както и в други региони по света. Листата на маточината излъчват фин и ненатрапчив аромат, който се дължи на наличието на терпени като цитронелал, цитронелол, цитрат и гераниол. Най-полезната част от растението са листата, които имат освежаващ и приятен аромат, наподобяващ на лимоновата кора. Листата съдържат етерични масла, флавоноиди, растителни ензими, алдехиди, кафеена, витамин C (аскорбинова киселина), кариофилен и други ценни вещества.

Lime Balm - Екстракт от Маточина: Как Действа

 1. Успокояващ Ефект:

  • Екстрактът от маточина е известен с успокояващите си свойства, които помагат при релаксацията на нервната система.
 2. Подобряване на Настроението:

  • Спомага за повишаване на настроението и борбата със стресови състояния, предоставяйки облекчение от ежедневния стрес.
 3. Облекчаване на Стомашни Неразположения:

  • Притежава свойства, които помагат за облекчаване на стомашни неразположения, като например газове или нередности в храносмилателния процес.
 4. Подобрява Сърдечно-Съдовата Система:

  • Маточината оказва общо подобряващо въздействие върху сърдечно-съдовата система, спомагайки за регулиране на сърдечния ритъм и нормализиране на функциите й.
 5. Намалява Мускулните Спазми на Съдовете:

  • Релаксира кръвоносните съдове и намалява мускулните спазми, което е особено полезно при проблеми с артериалното налягане и аритмия.
 6. Подпомага Кръвообращението:

  • Подпомага кръвообращението и стимулира увеличаването на кръвния поток, което може да подобри общото здраве на сърдечно-съдовата система.
 7. Балансира Кръвното Налягане:

  • Действа балансиращо върху кръвното налягане, като помага в регулирането му и подпомага в случаи на хипертония.
 8. Намалява Нивата на Триглицериди:

  • Способства за понижаване на повишените нива на триглицериди, които са тип липиди в кръвта.

Екстрактът от маточина предоставя комплексно въздействие върху организма, подобрявайки не само физическото, но и емоционалното благополучие.

Антибактериално, Антиоксидантно и Антивирусно Действие на Маточина

Съставът на маточината е богат на флавоноиди, които са мощни антиоксиданти, спомагащи за неутрализиране на свободните радикали и блокиране на токсините в организма. Научни изследвания потвърждават, че маточината разполага със силно антиоксидантно, антибактериално и противовъзпалително действие.

Свойствата на маточината я правят ефективно средство за превенция срещу различни заболявания. Вземането й като хранителна добавка предоставя антибактериални свойства и подпомага повишаването на естествените защитни механизми на организма срещу инфекции и вируси.

Ползи за Психичното Здраве:

Маточината също така има благотворно въздействие върху психичното здраве, подобрявайки настроението, концентрацията и качеството на съня.

 1. Подобряване на Настроението и Концентрацията:

  • Мощните свойства на маточината съдействат за намаляване на стреса и подобряват психичното благополучие, което може да се отрази положително на настроението и способността за концентрация.
 2. Успокояващ Ефект за Подобряване на Съня:

  • Със своето силно седативно действие, маточината помага при нарушения на съня, като намалява стреса и подобрява качеството на съня. Това я прави подходяща за хора, страдащи от различни форми на дисомния и парасомния.

Маточината предоставя хармония между физическото и психичното здраве, предлагайки не само защита срещу различни заболявания, но и подкрепа за психичната устойчивост и добро настроение.

Благоприятно Въздействие върху Нервната Система:

Симптоми като умора, изпадане на енергия и честите промени в настроението са често подценявани, но представляват важни сигнали от нашето тяло. Маточината, предпочитана във фармацевтиката за производството на успокояващи препарати, притежава изключително силно седативно въздействие върху централната нервна система.

Подпомагане на Стомашно-Чревната Система:

Благодарение на силната си антиоксидантна способност, маточината оказва протекционен ефект върху функциите на стомашно-чревната система. Стимулира жлъчната секреция и спомага за излекуването на различни стомашно-чревни разстройства. Маточината действа релаксиращо и помага за успокояването на нервния стомах.

Изследвания указват, че маточината положително влияе на храносмилането и помага при проблеми със сърдечно-съдовата система. Също така се отбелязва благотворно въздействие върху стомашната секреция, възстановявайки естествената чревна флора и блокирайки нежеланото увеличаване на киселинността в стомашния сок. Маточината съдейства за отстраняване на ферментативни аномалии в стомаха и червата, които често са основен фактор за развитието на неблагоприятни бактерии.

Редовният Прием на Екстракт от Маточина - Lime Balm, Осигурява:

 • Благоприятно Въздействие върху Сърдечно-Съдовата Система: Редовният прием на Lime Balm подпомага здравето на сърдечно-съдовата система, способствайки за поддържането на нормалните функции и подобряването на правилното кръвообращение.

 • Подобряване на Правилното Кръвообращение: Активните съставки в маточината допринасят за подобряването на кръвообращението, което е от съществено значение за общото здраве на организма.

 • Подпомагане на Работата на Стомашно-Чревната Система: Lime Balm помага за оптимизиране на стомашно-чревната функция, съдействайки за естествената секреция на жлъчния сок и подобряване на храносмилателните процеси.

 • Неутрализиране на Стомашния Дискомфорт: Редовният прием на маточина помага в борбата със стомашния дискомфорт, предоставяйки облекчение на неприятните симптоми.

 • Подобряване на Процесите по Храносмилането: Антиоксидантните и релаксиращи свойства на маточината подпомагат процесите на храносмилане и улесняват доброто функциониране на стомашно-чревната система.

 • Благоприятно Въздействие върху Нервната Система: Lime Balm оказва благоприятно въздействие върху нервната система, предоставяйки успокоение и поддържайки баланс в психическото благополучие.

 • Съдействие на Концентрацията и Паметта: Редовният прием на маточина се свързва с подобрение на концентрацията и поддържане на здравата функция на паметта.

 • Подобрение на Качеството на Съня: Lime Balm, благодарение на своите успокояващи свойства, допринася за подобряване на качеството на съня, намалявайки стреса и подпомагайки релаксацията преди заспиване.

 

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Маточина екстракт - 300 mg

 


Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 (една) капсула дневно - през деня или вечерта. Ако е необходимо, приемайте 1 капсула сутрин и 1 капсула вечер.

*Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт всеки ден в продължение на 90 дни. След прекъсване от 2 седмици можете да повторите този цикъл.

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!