Мака Корен - 80 капс x 500 мг Cvetita Herbal

29,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Какво е Мака?

Мака е вид кореноплоден зеленчук, наличен в Южна Америка, който включва над 30 полезни микро- и макроелемента. Този растеж е изключително устойчив и предпочита студени климатични условия, обичайно растейки на високи надморски височини в планинските гори.

Заради своя невероятен и природен химичен състав, Мака е високо оценен ресурс. За лечебни цели се използва основно коренът на растението, който представлява богат източник на хранителни вещества. В тази химична смес влизат полезни въглехидрати и протеини, както и растителни влакна (фибри), натурални аминокиселини, полезни мазнини, мастни киселини, уридин и много други съставки. Освен това, коренът на Мака съдържа важни витамини като желязо, магнезий, калций, селен и други.

Витаминен профил на Мака Корен:

Желязото, калцият, магнезият и селенът са от основно значение за здравето на организма, като участват в редица жизнено важни органични процеси.

1. Желязо:

 • Отговаря за транспорта и усвояването на кислород от клетките.
 • Играе ключова роля в образуването на хемоглобина.
 • Осигурява кислород до всички органи и тъкани, поддържайки тяхното дишане.

2. Калций:

 • Поддържа костната маса и плътността.
 • Играе важна роля в костната плътност, ензимната обмяна и кръвосъсирването.

3. Магнезий:

 • Участва в над 300 ензимни реакции в организма.
 • Е отговорен за производството на енергия и активира мускулната работа.
 • Регулира нервните импулси като навигатор.

4. Селен:

 • Участва в изграждането на важни ензими, свързани с антиоксидантната защита.
 • Предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали.
 • Активно се бори с оксидативния стрес и предпазва от сърдечно-съдови заболявания и рак.

Основни предимства на Мака Корен за организма:

 • Подпомага общата здравословна функция.
 • Укрепва имунната система.
 • Повишава енергийните нива.
 • Оказва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.
 • Спомага за противодействие на оксидативния стрес и поддържа баланса в организма.

Противоанемично действие на Мака:

Дефицитните анемии произтичат от недостиг на ключов компонент в кръвта, като например желязото. Тези анемии могат да бъдат остри или хронични, като често този вид заболявания представлява комплекс от различни фактори, индивидуални за всеки организъм. Често дефицитните анемии се превръщат от остри в хронични в кратък период.

Един от най-честите типове дефицитна анемия е желязодефицитната, където кръвта липсва желязо. Екстрактът от корен на Мака предоставя естествен източник на желязо, допринасяйки за поддържането му в организма. Мака активно се ангажира с възстановяването на червените кръвни телца, намалявайки риска от усложнения на анемичното състояние и съдействайки за изцеление. Този натурален подход предлага ефективно противоанемично действие, което подобрява общото здравословно състояние на организма.

Подпомагане на репродуктивната система с Мака Корен:

Проблемите със зачеването при жени и мъже могат да имат различни и сложни причини. В честите случаи при жените причините могат да включват високи нива на пролактин, повредени фалопиеви тръби или ендометриоза. При мъжете, честите фактори включват астенозооспермия (намалено количество подвижни сперматозоиди в еякулата), хронични възпалителни заболявания и психологически фактори. Обаче често причината за безплодие и при двете пола е неуточнен стерилитет, където проблемът е недостатъчно ясен.

Неуточненият стерилитет най-често е свързан със сложен комплекс от фактори както от страна на жената, така и от страна на мъжа. За успешно лечение е от съществено значение да се проведат подробни изследвания за установяване на ясна диагноза, последвано от коригиране на проблемите. Активните съставки в Мака Корен стимулират хипофизата и хипоталамуса, благоприятствайки цялата ендокринна система. Екстрактът от Мака Корен демонстрира силно седативно действие и ефективно повлиява половите хормони както при мъжете, така и при жените. Качеството на спермата се значително подобрява – сперматозоидите стават по-живи, енергични и подвижни. Либидото и сексуалната активност на мъжете и жените също се повишават.

Предимства от приема на Мака Корен:

 1. Стимулира имунната система: Мака Корен подпомага здравето на имунната система, увеличавайки естествената защита на организма срещу различни болести и инфекции.

 2. Помага при физическа и психическа умора: Екстрактът от Мака Корен подобрява енергийния потенциал на организма, помагайки за справяне с физическата и психическа умора.

 3. Подобрява концентрацията и яснотата на ума: Мака Корен допринася за по-добра концентрация, повишавайки яснотата на ума и когнитивните функции.

 4. Адаптира организма към промени в околната среда: Свойствата на Мака Корен като адаптоген могат да помогнат на организма да се адаптира по-ефективно към стрес и промени в околната среда.

 5. Балансира хормоните при двата пола: Естествените свойства на Мака Корен могат да поддържат хормонален баланс както при мъжете, така и при жените.

 6. Благоприятства плодовитостта: Мака Корен се свързва с подобряване на плодовитостта при мъже и жени, подпомагайки репродуктивната система.

 7. Подобрява издръжливостта и либидото: Редовният прием на Мака Корен може да подобри издръжливостта и да увеличи либидото.

 8. Подпомага репродуктивната система: Мака Корен стимулира дейността на репродуктивната система и улеснява зачеването.

 9. Облекчава смущенията при менопауза и менструални неразположения: Мака Корен може да помогне при симптомите на менопаузата и менструални неразположения.

 10. Подобрява състоянието на проблемна кожа, склонна към акне: Свойствата на Мака Корен могат да подобрят състоянието на кожата, особено при проблеми като акне.

 11. Спомага при анемия: Мака Корен допринася за обогатяване на кръвта с желязо и така помага при анемични състояния.

 

Хранителна стойност в 1 доза (2 капс.):

Мака корен – 1000 мг (100%).

 


Дозиране и приложение:

Един път на ден по 2(две) капсули с чаша вода сутрин след храна.

Препоръчителен период на приема: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

Опаковка:

80 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

2 капсули

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!