Кверцетин и Мурсалски чай – 80 капс х 200 мг Cvetita Herbal

49,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Кверцетин - Значение и Ползи за Организма:

Кверцетинът е пигмент, включен в групата на растителните елементи, наречени флавоноиди.

Основни ползи от Кверцетин за организма:

Мощен антиоксидант, редуциращ възпалението: Както биохимични вещества, антиоксидантите изиграват ключова роля в защитата от оксидативен стрес. Оксидативният стрес възниква при недостиг на антиоксиданти и води до поражения в клетъчните процеси. Кверцетинът, като силен антиоксидант, е способен да намали възпалението и отстранява отрицателните последици от оксидативния стрес, както показват научни изследвания (NCBI).

Подпомага сърдечно-съдовите функции: Изследванията подчертават, че кверцетинът може да помогне за намаляване на кръвното налягане. Той оказва релаксиращ ефект върху кръвоносните съдове, насърчавайки тяхната еластичност и здравина (NCBI). Този процес намалява риска от сърдечен удар, като кверцетинът проявява общи благоприятни и коригиращи въздействия върху функциите на сърдечно-съдовата система, според многобройни изследвания (NCBI).

Подхранва кожата: Кожата, като най-големият орган в човешкото тяло, изпълнява множество функции като външна бариера. Местната грижа за нея е от основно значение, но често това не е достатъчно. Флавоноидите играят критична роля за състоянието на кожата, предоставяйки подхранващ и заздравяващ ефект. В този контекст, приемът на кверцетин като хранителна добавка допълнително подпомага естествената еластичност, хидратация и здравина на кожата.

Мурсалският чай и неговите благоприятни свойства: Мурсалският чай, също известен като Планински, Пирински, Алиботушки или Шарпланински чай, представлява многогодишно растение с изключителна лековита сила. Съдържа значително количество антиоксиданти и проявява тонизиращи, укрепващи и антианемични свойства. Намалява кръвното налягане, следователно намалява риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Благодарение на богатото съдържание на танини и етерични масла, мурсалският чай се използва за лечение на болести в дихателната и отделителната система. Лекарите често го препоръчват за лечение на чернодробни и бъбречни заболявания, поради присъствието на желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и други полезни вещества.

Основни ползи от прием на Мурсалски чай за организма

Подпомага работата на сърдечно-съдовата система: Мурсалският чай, взет като хранителна добавка, е доказано благоприятен за сърдечно-съдовата система, особено в случаи на високо кръвно налягане, често обусловено от атеросклероза. Процесът на разрушаване на ендотела, което често води до заболявания като атеросклероза, включва натрупване на вещества и калциране. Ендотелът представлява клетъчен слой, който облича вътрешната повърхност на кръвоносните съдове.

Ценните съставки в Мурсалския чай предоставят защита на вътрешния слой на кръвоносните съдове, предотвратявайки станалите крехки или деформирани участъци, които водят до калциране. Процесът на калциране е основен фактор за развитието на множество сърдечно-съдови заболявания. Плаките, формирани в резултат на този разрушителен процес, се предизвикват основно от натрупване на мастни вещества като холестерол.

Екстрактът от Мурсалски чай ограничава излишното производство на холестерол и предпазва от образуването на "лошия" холестерол и триглицериди, които образуват атеросклеротични плаки.

Приемът на Мурсалски Чай Макс предпазва кръвоносните съдове, предотвратявайки евентуални нарушения в кръвообращението, поради втвърдяване на артериите или разрастване на съединителната тъкан. Освен това, благодарение на натуралния му минерален профил, Мурсалският чай облекчава работата на сърцето и намалява риска от инфаркт и инсулт.

Нормализира стомашно-чревните неразположения

Благодарение на своите противомикробни и противовъзпалителни свойства, Мурсалският чай проявява положително въздействие върху храносмилателната система. Силното му седативно влияние го прави препоръчително средство за облекчаване на стомашни неразположения, като метеоризъм (газове), колит, гастрит и други.

Научни изследвания потвърждават, че Мурсалският чай облекчава симптомите на остър гастрит и допринася за излекуването му. Острият гастрит възниква, когато възпалителният процес в стомашната лигавица се развива бързо. Обикновено този процес е резултат от взаимодействие с агресивни вещества, постъпили в стомаха, като например лекарства, храни, кафе, алкохол и други. Редовният прием на Мурсалски Чай Макс може да намали дразненето, уменши дискомфорта и подпомогне изцелението на стомашно-чревната система.

Подпомага функциите на черния дроб и бъбреците

Освен богатия минерален състав, Мурсалският чай разполага с мощни детоксикиращи свойства. Екстрактът от Мурсалски чай стимулира естествената регенерация на увредените клетки в черния дроб.

Черният дроб е един от най-натоварените органи в човешкото тяло, изпълнявайки над 400 важни органични функции, включително обменна, храносмилателна, екскреторна, терморегулаторна, хемолитична и детоксикационна. Този орган играе ключова роля в пречистването на токсини от организма, производството на храносмилателни ензими и филтрирането на кръвта.

Екстрактът от Мурсалски чай е активно доказан в подобряването на функциите на черния дроб и също така изпълнява пречистваща роля върху пикочно-половата система. Препоръчва се за редуциране на възпаления в черния дроб. Със своите отличителни антибактерицидни и антитуморни свойства, Мурсалският чай също благоприятства белодробни заболявания, проблеми с бъбреците и ендокринната система.

Редовният прием на Quercetin с Мурсалски чай подпомага:

 • Намаляване на негативните ефекти от натрупания оксидативен стрес Quercetin, съчетан с Мурсалски чай, предоставя силен антиоксидантен щит, който помага в борбата с оксидативния стрес и намалява негативните му въздействия върху организма.

 • Подобряване на сърдечно-съдовите функции Комбинацията от Quercetin и Мурсалски чай допринася за здравето на сърцето и кръвоносната система, подобрявайки тяхната еластичност и функционалност.

 • Понижаване на кръвното налягане Редовният прием на този комплекс спомага за контролиране на кръвното налягане, предпазвайки от високи стойности.

 • Натурално антиоксидантно действие със силен антибактериален ефект Quercetin и Мурсалският чай съчетават антиоксидантните си свойства със силното антибактериално действие, предпазвайки от инфекции и подобрявайки имунната система.

 • Успокояване на нервната система Този комплекс има успокояващ ефект върху нервната система, помагайки при стресови състояния и подобрявайки психичното благополучие.

 • Дейността на черния дроб и бъбреците Quercetin с Мурсалски чай подпомагат функциите на черния дроб и бъбреците, стимулирайки тяхната естествена регенерация и детоксикация.

 • Неутрализиране на стомашно-чревните неразположения Благодарение на противомикробното и противовъзпалителното действие, комплексът помага при стомашно-чревни проблеми и дисбактериози.

 • Успокоение при белодробни инфекции Quercetin и Мурсалският чай се проявяват благоприятно при белодробни инфекции, подпомагайки излекуването и успокоявайки дихателната система.

 • Тонизиране, освежаване и укрепване на организма Комбинираният ефект тонизира и укрепва организма, придавайки енергия и жизненост.

 • Подобряване общото състояние на кожата Като антиоксидант и стимулатор на регенерацията, комплексът подобрява състоянието на кожата, осигурявайки еластичност и хидратация.

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Японска Софора екстракт (95% Кверцетин) – 150 mg (142,5 mg Кверцетин)
Мурсалски чай екстракт – 50 mg

 


Дозиране и приложение:

1 (една) капсула на ден след хранене..

 

Опаковка:

80 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!