Цинк 80 капс х 50 мг Cvetita Herbal

35,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Цинкът - Значение и Роли в Организма:

Цинкът е елемент, необходим за формирането на клетъчния метаболизъм, което е от решаващо значение за имунната система. Този минерал играе ключова роля в ензимните процеси, при естествения растеж и развитие, качественото заздравяване на рани, нормалното кръвообращение и възстановяването на клетките и тъканите.

Цинкът е сред елементите, които не се произвеждат самостоятелно в човешкия организъм, но е изключително необходим за множество органични функции. Неговото придобиване чрез храна или хранителни добавки е задължително.

Защо цинкът е толкова важен за организма?

 1. Подпомага имунната система: Цинкът участва във формирането на клетъчния метаболизъм, който представлява ключов фактор за имунитета. Той активира процесите на производство на имуноглобулини, които са от съществено значение за повишаване на имунната функция и блокиране на действието на вторгнали се бактерии.

 2. Поддържа естествените органични процеси: Цинкът участва в естествения растеж и развитие, като осигурява ензимна активност и ефективност на клетъчните процеси. Той съдейства и в зарастването на рани, поддържането на нормалното кръвообращение и възстановяването на клетките и тъканите.

Цинкът за Здрава Кожа и Лечение на Рани:

Подпомага зарастването на раните: Цинкът е изключително ефективен при лечението на различни видове рани, включително тежки и повърхностни наранявания от изгаряния и кожни раздразнения. Това се дължи на неговата способност да стимулира производството на колаген, основният белтък в съединителната тъкан. Колагенът е неотменна част от тялото ни, присъстващ в кости, мускули, сухожилия, връзки, кожа и хрущяли. Цинкът ускорява заздравяването на рани, подпомагайки формирането на здрава и устойчива кожа.

Редуцира появата на акне и защитава кожата: Появата на акне често е резултат от различни фактори, включително бактериални инфекции, лоша грижа за кожата, хормонални дисбаланси и други. Голяма част от световното население страда от проблемна кожа и акне. Изследванията показват, че козметични продукти, базирани на цинк и предназначени за лечение на акне, са изключително ефективни. Те помагат в редуцирането на себума (масления секрет на кожата) и блокират бактериалното развитие. Цинкът нейтрализира бактериалното действие и регулира активността на мастните жлези, което допринася за намаляване на производството на себум. Така кожата става по-здрава, с по-малко акнеични прояви и по-малко склонна към възпаления.

Най-честите симптоми при дефицит на цинк:

 1. Нарушен имунитет: Недостигът на цинк често води до ослабена имунна система, правейки тялото по-уязвимо към инфекции и болести.

 2. Груба и раздразнена кожа: Дефицитът на цинк може се прояви във формата на груба и раздразнена кожа, подчертавайки значението му за здравето на кожата.

 3. Чупливи нокти: Хрупкавите и лесно чупещи се нокти са обичаен симптом на дефицит на цинк, подчертавайки важността му за здравето на ноктите.

 4. Суха и безжизнена коса: Недостатъчните нива на цинк могат допринасят за суха и безжизнена коса, като подчертават неговата роля за здрава и блестяща коса.

 5. Бавно зарастващи рани: Затрудненото заздравяване на наранявания е типичен симптом на дефицит на цинк, тъй като този минерал играе ключова роля в процесите на тъканево възстановяване.

 6. Проблеми със стомашно-чревния тракт: Дефицитът на цинк може довести до проблеми със стомашно-чревния тракт, подчертавайки важността му за поддържане на здрава храносмилателна система.

 7. Проблеми с паметта и концентрацията: Недостигът на цинк може влияе на когнитивните функции, предизвиквайки затруднения с паметта и концентрацията.

 8. Намалено либидо: Намалената либидо или сексуално желание е още един чест симптом на дефицит на цинк, подчертавайки неговата роля в репродуктивното здраве.

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс):

Цинков цитрат – 50 mg /30%/ (Цинк от цинков цитрат – 15 mg)

 

 

Дозиране и приложение:

1 (една) капсула на ден вечер след храна.

 

Опаковка:

80 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!