10 ten Zinc 15 мг - 30 капс Cvetita Herbal

18,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Цинк - Значение и Роли в Организма:

Цинкът е елемент, задействащ клетъчния метаболизъм, което е от решаващо значение за имунната система. Като минерал, цинкът изпълнява ключови функции в ензимните процеси, естествения растеж и развитие, качественото зарастване на рани, нормалното кръвообращение и възстановяването на клетки и тъкани.

Цинкът е сред елементите, които не се синтезират самостоятелно в човешкия организъм, но същевременно е от изключителна важност за различни органични функции. Затова е задължително да се осигури неговото достатъчно количество чрез храна или хранителни добавки.

Защо е важен Цинк за организма?

 1. Подобрява имунната система: Цинкът е ключов фактор за имунитета, като участва в формирането на клетъчния метаболизъм. Той активира процесите на производство на имуноглобулини, които са есенциални за повишаване на имунната функция и блокиране на действието на вторгнали се бактерии.

 2. Подпомага естествените процеси на организма: Цинкът участва в естествения растеж и развитие, като осигурява ензимна активност и ефективност на клетъчните процеси. Той съдейства и в зарастването на рани, поддържането на нормалното кръвообращение и възстановяването на клетките и тъканите.

Важно е да се подчертае, че Цинкът, въпреки че необходим в малки количества, играе ключова роля за поддържането на общото здраве и функциониране на организма.

Цинк - Подпомагане на Зарастването на Рани и Редуциране на Акне:

Подпомага зарастването на рани: Цинкът проявява изключителни свойства при лечението на различни видове рани, включително тежки изгаряния, кожни раздразнения и наранявания. Една от основните причини за това е, че цинкът стимулира производството на колаген - ключовият белтък в съединителната тъкан. Колагенът, който се среща в различни части на тялото, като кости, мускули, връзки, кожа и хрущяли, е от съществено значение за зарастването на рани. Цинкът подпомага формирането на съединителните тъкани, които изграждат важни части от организма като сухожилия, връзки и кожа.

Редуцира появата на акне и защитава кожата: Появата на акне е резултат от различни фактори, включително бактерии, неправилна грижа за кожата, хормонални дисбаланси и други предразполагащи фактори. Голяма част от световното население страда от акне и проблемна кожа. Цинкът се явява ефективен союзник в борбата с акне, тъй като намалява себума - мастния секрет, отделян от мастните жлези. Проучвания показват, че професионални козметични продукти, базирани на цинк и предназначени за лечение на акне, успешно намаляват себума и блокират развитието на бактерии. Цинкът неутрализира бактериалното действие, съпътстващо акне, и ограничава активността на мастните жлези, темперирайки производството на себум.

Дефицит на Цинк и Характеристики:

Дефицитът на цинк често се отразява на организма и се проявява с редица характерни признаци:

 1. Намален Имунитет: Цинкът играе ключова роля в поддържането на силната имунна система. Дефицитът му може да доведе до намалена устойчивост на организма срещу инфекции.

 2. Загрубяла, Раздразнена Кожа: Цинкът е важен за здравето на кожата и е свързан с нейното поддържане в оптимално състояние. Дефицитът може да предизвика загрубяване и раздразване на кожата.

 3. Чупливи Нокти: Ноктите могат да бъдат засегнати от липсата на цинк, проявявайки се често чрез лесно чупене и ослабване на нокътната плоча.

 4. Суха и Безжизнена Коса: Дефицитът на цинк може да допринесе за сухотата и безжизнеността на косата, тъй като този минерал играе важна роля в здравето на косъма.

 5. Трудно Заздравяващи Рани: Цинкът е от съществено значение за бързото и ефективно заздравяване на рани и наранявания. Дефицитът може да влоши този процес.

 6. Стомашно-Чревни Заболявания: Цинкът участва в нормалното функциониране на стомашно-чревната система. Липсата му може да допринесе за различни проблеми в този район.

 7. Проблеми с Паметта и Концентрацията: Дефицитът на цинк може да се отрази на неврологичните функции, включително паметта и концентрацията.

 8. Понижено Либидо: Цинкът играе важна роля в поддържането на сексуалното здраве и либидото. Липсата му може да доведе до намален интерес към секса.

 

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс.):

Цинков цитрат – 50 mg (Цинк от Цинков цитрат – 15 mg)

 

 

Дозиране и приложение:

 1 (една) капсула на ден, вечер след храна.

 

Опаковка:

30 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!