Витамин D3 400 IU - 60 табл. Cvetita Herbal

20,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Защо витамин D3 е толкова важен

Холекалциферолът (витамин D3) представлява най-ефективната форма на витамин D и неслучайно се нарича "слънчев витамин", тъй като човешкото тяло може да го синтезира под влиянието на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Приемът на витамин D3:

  • Подпомага имунната система.
  • Предпазва от остри респираторни инфекции.
  • Грижи се за сърдечно-съдовата и ендокринната система.
  • Съдейства за поддържане на нормална костна плътност.
  • Подобрява работата на мускулната система.
  • Повишава енергията в тялото.
  • Подкрепя функциите на мозъка.
  • Подпомага усвояването на други витамини и минерали.

Витамин D3 и имунната система:

Витамин D3 е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система, която защитава тялото от инфекции.

Този витамин играе ключова роля в стимулирането на имунния отговор. Витамин D3 разполага както с противовъзпалителни, така и с имунорегулаторни свойства и е от решаващо значение за активирането на защитните механизми на имунната система.

Известно е, че витамин D3 подобрява функциите на имунните клетки, включително Т-клетките и макрофагите.

Витамин D3 и респираторни инфекции

Различни научни изследвания подчертават, че витамин D може да предостави подкрепа при респираторни заболявания. Заради своята способност да стимулира имунната система, този витамин се счита за благоприятен при състояния, свързани с нея, включително остри респираторни усложнения.

Потвърдено е, че индивиди с остри респираторни инфекции често изпитват дефицит на витамин D. Затова се препоръчва приемът на добавки, особено през сезона на грипа, с цел предотвратяване на заболяванията.

Хора, които редовно приемат витамин D3, проявяват по-малка склонност към респираторни заболявания и преживяват по-леки форми на тях.

Витамин D3 и сърдечно-съдова система

Научните изследвания поддържат твърдението, че витамин D3, било то синтезиран естествено в тялото или приет чрез хранителни добавки, може значително да подобри уврежданията на сърдечно-съдовата система, предизвикани от заболявания като хипертония, диабет и атеросклероза.

"Последните клинични проучвания показват, че пациенти с инфаркт обикновено имат ниски нива на D3. Въпреки че дефицитът не е директно причинител на заболяването, е установено, че липсата на витамин D3 може да увеличи риска от инфаркт", твърдят изследователите.

В резултат на това допълнителното приемане на витамин D3 може да има съществен принос към възстановяването на уврежданията на сърдечно-съдовата система, предизвикани от някои заболявания като хипертония, атеросклероза и диабет, същевременно намалявайки риска от инфаркт.

Витамин D3 и мускулна функция

Научни изследвания подчертават, че ниските нива на витамин D са свързани със зле функциониращи скелетни мускули. Причината за това е, че дефицитът на витамин D намалява доставката на енергия към клетките на скелетните мускули, което може да се прояви като затруднение при изпълнението на ежедневни дейности, особено при възрастни.

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 табл.):

Витамин D3 (Холекалциферол) – 400 IU

 

 

Дозиране и приложение:

1 (една) таблетка на ден след хранене.

 

Опаковка:

60 таблетки

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!