Магнезиев цитрат 200 мг Cvetita Herbal

59,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Предимствата от Магнезиев Цитрат:

 1. Намаляване на Негативните Симптоми от Недостиг на Магнезий: Магнезиевият цитрат помага ефективно при намаляването на отрицателните симптоми, свързани с недостиг на магнезий, като крампи, умора и отпадналост.

 2. Благоприятно Въздействие върху Съня: Проявява благоприятно въздействие върху качеството на съня, способствайки на по-спокоен и възстановителен сън.

 3. Поддържане на По-Високи Енергийни Нива: Участва в процесите, които подпомагат поддържането на по-високи енергийни нива през целия ден.

 4. Благоприятства Работата на Сърцето: Подпомага здравето на сърцето и може да играе важна роля в неговата ефективна функция.

 5. Регулиране на Нивата на Кръвната Захар: Има благоприятно въздействие върху поддържането на нормални нива на кръвната захар.

 6. Подпомагане на Здравето на Костите и Зъбите: Съвместно с минерали и микроелементи, магнезиевият цитрат спомага за поддържането на здравето на костите и зъбите.

 7. Поддържане на Нормалното Кръвно Налягане: Помага в усилията за поддържане на нормалното кръвно налягане.

 8. Правилно Функциониране на Имунната Система: Участва в поддържането на правилното функциониране на имунната система.

Магнезият е вторият по разпространение минерал в човешкото тяло и е от съществено значение за неговото здраве. Редовният прием на магнезиев цитрат може да помогне в борбата със стреса, подобри качеството на съня и намали мускулните схващания и крампи. В случай на липса на достатъчно магнезий през ежедневната диета, хранителните добавки се превръщат в задължителна част от режима за поддържане на оптималното здраве.

Магнезий и Синтез на АТФ: За Здравословни Мускули и Енергийно Равновесие

Магнезият не е просто минерал в тялото, а ключов участник в анаболните процеси и важен за производството на аденозин трифосфат (АТФ) – енергийната "валута" на клетките. За да се осигури оптимално функциониране на мускулите и всички видове съединителна тъкан, поддържането на високи нива на АТФ е от решаващо значение. Освен това, магнезият участва в синтеза на протеин в организма, който е необходим за новите клетъчни структури, включително еритроцити, зарастване на рани и космена покривка.

Анаболните качества на магнезиевия цитрат се отразяват в редица антикатаболни характеристики, които включват предпазване от мускулни крампи, регулиране на кръвното налягане и тем самиям, намаляване на риска от сърдечни инциденти. Важно е да се отбележи, че магнезият играе ключова роля в баланса между калий и натрий в организма, който често се приема за даден, но който може да бъде осигурен предимно чрез магнезията.

Липсата на достатъчни нива от магнезий цитрат може да доведе до сериозни здравословни проблеми, включително виене на свят, ниска кръвна захар, мускулни крампи и дори повишено кръвно налягане и сърцебиене. Този неизменен минерал е от жизнено значение за поддържане на здравословен организъм и се превръща в задължителен елемент в режима на хранене, особено предвид честата липса на необходимото количество в обичайната дневна диета. Приемът на магнезиев цитрат като хранителна добавка става наложителен за осигуряване на оптимални физиологични функции и поддържане на здравето.

Магнезиев Дефицит и Неговите Симптоми: Какво Трябва Да Знаете

Магнезиумът, един от ключовите минерали в нашето тяло, изиграва решаваща роля за поддържането на оптималното ни здраве. Липсата на достатъчно количество от този важен елемент може да доведе до разнообразие от негативни състояния.

Симптоми на Магнезиев Дефицит:

 1. Превъзбуденост и Замайване: Първите признаци на дефицит включват превъзбуденост и замайване, които могат да бъдат индикатор за намаляване на магнезиевите нива.

 2. Мускулни Крампи и Слабост: Дефицитът може да предизвика мускулни крампи, слабост и умора. Тези симптоми могат да бъдат особено дразнещи и ограничителни за ежедневните активности.

 3. Задържане на Течности: При сериозен дефицит, магнезият не само регулира нивата на калций и калий, но и контролира задържането на натрий и вода, което може да доведе до оток.

 4. Неврологични и Мускулни Проблеми: Тремори, мускулни спазми и други неврологични и мускулни проблеми често са свързани с дефицит на магнезий.

 5. Неравномерна Работа на Сърцето и Загуба на Апетит: Дефицитът може да повлияе на сърдечния ритъм и да доведе до загуба на апетит, което оказва влияние върху общото здравословно състояние.

 6. Влошаване на Инсулиновата Чувствителност: Магнезият играе важна роля във въглехидратния метаболизъм, и дефицит може да доведе до влошаване на инсулиновата чувствителност.

Защо Магнезиевият Суплемент е Важен:

Приемът на магнезиев цитрат като хранителна добавка е един от най-ефективните начини за компенсиране на дефицита и поддържане на оптимални магнезиеви нива в организма. Освен това, магнезият е известен като релаксант, който помага на тялото да се освободи от стреса и да подобри качеството на съня. Високите дози са подходящи и за спортуващите, тъй като магнезият подпомага баланса на електролитите, които често се намаляват по време на физически натоварвания.

Запомнете, магнезиевият дефицит не трябва да се пренебрегва, и поддържането на оптималните му нива е ключово за общото здраве и благосъстояние.

 

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс.):

Магнезий от магнезиев цитрат – 200 mg

 

 

Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 капсула сутрин с храна или вечер преди лягане.

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!