Витамин C 80 капс х 600 mg Cvetita Herbal

25,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Витамин C, или L-аскорбинова киселина, е важен водоразтворим витамин, от жизнена важност за човешкия организъм. Този витамин не може да се синтезира сам в нашия организъм, но изпълнява множество ключови функции за поддържане на нашето здраве. Въпреки че е широко популярен като добавка, тялото ни не го произвежда, затова е необходимо да го придобиваме чрез хранителни вещества или добавки.

Витамин C е известен със своята биологична роля и често се използва за подпомагане на имунната система и като антиоксидант. Той участва в процесите на абсорбация в организма чрез дифузия или пасивно транспортиране. Този процес позволява на аскорбиновата киселина да бъде транспортирана до клетките, където може да изпълнява своите функции.

Недостигът на витамин C може да се дължи на различни фактори и може да има негативни последици за здравето. Симптомите на дефицит могат да включват хронична умора, главоболие, учестен сърдечен ритъм, промени в настроението, увеличена чувствителност към инфекции, възпалителни процеси, суха кожа и кървящи венци.

Важно е да осигурим достатъчно витамин C в нашето ежедневно хранене или чрез подходящи добавки, за да поддържаме оптималното функциониране на организма и да предпазим здравето си.

Основни предимства на витамин C за организма:

 1. Важен антиоксидант: Витамин C изпълнява ключова роля като антиоксидант в организма. Той не само подпомага мобилността на други витамини и минерали до клетките, но и действа като защита срещу свободните радикали. Този витамин се транспортира в клетките чрез дифузия, осигурявайки необходимите вещества на местата, където са най-нужни.

 2. Участие в обмяната на веществата: Витамин C играе значителна роля в обмяната на веществата, помагайки за правилното усвояване на белтъчините, въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина, както и важни минерали като желязо, калий и калций. Този процес е от съществено значение за подпомагане на имунната система и осъществяването на ключови имунни функции.

 3. Предотвратява клетъчните увреждания: Аскорбиновата киселина, известна като витамин C, играе положителна роля в предотвратяването на уврежданията на клетките, предизвикани от свободни радикали. Неговите мощни антиоксидантни свойства действат като защита и подпомагат регенерацията на здравите ДНК клетки, спомагайки за общото здраве.

 4. Редуцира нивата на "лошия" LDL холестерол: Витамин C, като мощен антиоксидант, спомага за намаляването на нивата на "лошия" LDL холестерол в кръвта. Той също така подпомага клетъчната защита срещу бактериални и вирусни инфекции, допринасяйки за общото здраве на организма.

 5. Ускорява заздравяването на рани: Витамин C играе важна роля в бързото заздравяване на външни рани и разкъсани тъкани. Този витамин съдейства за стимулиране на регенеративните процеси в организма, подпомагайки бързото възстановяване на увредените участъци.

Всички тези ползи правят витамин C от изключителна важност за поддържането на общото здраве и функциониране на човешкия организъм.

Действа енергизиращо и тонизиращо

Витамин C не е просто препоръчителен за спортуващите, а по-скоро е задължителен компонент, тъй като без неговото присъствие е невъзможен синтезът на колаген, отговорен за изграждането на съединителната тъкан. Освен това, витамин C има енергизиращ ефект и подпомага производството на енергия. Поради този стимулиращ ефект, неговото набавяне при спазване на диетични режими и тренировки е от особена важност.

Човешкото тяло не може да произвежда витамин C самостоятелно, затова е необходим регулярен прием. Натуралните хранителни източници предоставят витамин C, но често те не са достатъчни. За снабдяване с необходимото количество, витамин C се препоръчва под формата на хранителна добавка.

Ежедневният прием на витамин C като хранителна добавка осигурява:

 1. Подсилване на имунната система: Витамин C укрепва имунната система, подпомагайки организма в борбата с болести и инфекции.

 2. Профилактика на работата на кръвоносните съдове: Витамин C играе роля в поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система, предотвратявайки проблеми с кръвоносните съдове.

 3. Предотвратява клетъчните увреждания: Като мощен антиоксидант, витамин C предпазва клетките от увреждания, причинени от свободните радикали.

 4. Намалява нивата на „лошия“ LDL холестерол: Витамин C спомага за регулирането на холестерола в кръвта, намалявайки нивата на "лошия" LDL холестерол.

 5. Подпомага производството на колаген: Необходим за здрава кожа и тъкани, витамин C ускорява производството на колаген.

 6. Подпомага синтеза и транспортирането на други важни микро- и макроелементи: Витамин C участва в процесите на синтез и транспорт на други важни елементи в организма.

 7. Увеличава работоспособността: Енергизиращият ефект на витамин C допринася за повишаване на енергийното ниво и работоспособността.

 8. Подобрява състоянието на кожата: Витамин C спомага за поддържането на здрава и сияйна кожа.

 9. Облекчава болки в ставите и мускулите: Антиинфламаторните свойства на витамин C могат да помогнат при облекчаването на болки в ставите и мускулите.

 10. Действа енергизиращо и тонизиращо: Витамин C осигурява естествен енергиен тласък и поддържа тонуса на тялото, особено по време на диета или тренировка. Той е отличен партньор в борбата с хроничната умора и отпадналостта.

С тези многобройни ползи, витамин C се явява неотменим елемент за поддържането на оптималното функциониране на организма.

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс.):

Аскорбинова киселина (витамин С) – 600 mg

 

 

Дозиране и приложение:

Достатъчен е приема на една капсула дневно с чаша вода.

 

Опаковка:

80 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!