Ехинацея - 60 капс х 400 мг Cvetita Herbal

39,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Ехинацеята е древно тревисто растение, растящо в прериите на влажни почви, а родината й се счита за Северна Америка. Тя е известна с дългата си история и широкото си приложение в медицината, градинарството и пчеларството. Рода на този удивителен билков вид включва 22 вида, като в медицината обикновено се използва пурпурната ехинацея (Echinacea purpurea). Тази билка е изключително ценено средство в медицината поради своето антибактериално, антивирусно и антигъбично действие.

Състав на Ехинацея:

В цветовете и корените на ехинацея се съдържа голямо количество етерични масла. Глюкозидът ехинакозид, който се намира в корените, представлява полизахарид от семейството на хетерогликаните и е основният антимикробен и антивирусен компонент. Ехинакозидите са особено сложни съединения от глюкоза и кофеинова киселина. Те стимулират и активират, неутрализират възпалението и подобряват общата функция на клетките. Ехинацеята е богата и на други биологично активни компоненти, включително мастни киселини, полифеноли, терпеноиди, танини (с противовъзпалително действие), аминокиселини и ензими. Освен това в състава й има високо съдържание на минерали като калций, калий, сяра, желязо, хром, манган, кобалт, цинк и селен.

Основни предимства на Ехинацея за организма:

  1. Силен имуностимулиращ ефект: Ехинацеята проявява мощен стимулиращ ефект върху имунната система.

  2. Антибактериално, антимикробно и антигъбично действие: Билката разполага със свойства, които я правят ефективна срещу бактерии, микроби и гъбични инфекции.

  3. Спомага за повишаването на имунитета и скъсяването периода на боледуване: Ехинацеята помага за укрепване на имунитета и намаляване на продължителността на заболяванията.

  4. Подпомага понижаването на риска от дихателни инфекции: Билката е благоприятна за респираторната система и помага в предотвратяването на дихателни проблеми.

  5. Спомага за предпазване от вируси и настинки: Ехинацеята е известна със своето антивирусно действие и помага в предпазването от вирусни атаки и настинки.

  6. Мощно противодейства срещу гъбички и херпеси: Билката има силни антигъбични свойства и може да бъде ефективна срещу гъбични инфекции и херпес.

  7. Подпомага излекуването на кожни заболявания: Ехинацеята е полезна при лечението на различни кожни проблеми.

  8. Неутрализира действието на токсините в организма: Билката помага в борбата с токсините и има детоксификационен ефект.

Ехинацеята допринася за подсилване на имунната система, като намалява риска от различни видове заболявания. Съставът й реагира активно на възпалителни процеси и я прави естествен имуностимулатор, активиращ имунните функции на организма.

Противодействие на бактериални и вирусни инфекции чрез активиране на производството на интерферон:

Интерферонът играе ключова роля в борбата на организма срещу бактериални и вирусни инфекции. Той активира защитните механизми, клетъчно потиска развитието на вирусите и съществено подсилва имунната защита. Взаимодействието му с вирусните клетки променя тяхната структура, блокира разпространението им и стимулира тяхното разграждане. Интерферонът спомага за спиране или намаляване на инфекциозния процес чрез спряване на вирусната способност да се размножава.

Ехинацея в борбата срещу гъбички и херпеси:

Ехинацеята се отличава със своето антивирусно, противовъзпалително и антигъбично действие, което подпомага множество функции в организма. Тя повишава имунните сили и съдейства за излекуването при гъбични инфекции. Ехинацеята се предпочита заради ценните си съставки, които са по-щадящи към организма в сравнение с множеството антибиотични препарати. Този подход спестява естествените сили на организма, необходими за справяне с инфекциите и го предпазва.

Херпесите представляват значителен вид вирусни инфекции, като се разделят на орални и генитални. Ехинацеята е отлично средство за профилактика и съкращаване на продължителността на устната херпес вирусна инфекция, предизвиквайки рецидиви и подобрявайки общата здравословна състояние.

Ехинацея срещу заболявания на женската полова система:

Възпалителните процеси в женските полови органи са характеризирани с агресивност, прогресивност и повторяемост. Обичайната практика при подобни заболявания включва антибиотично лечение, но често то води до рецидивиране на инфекциозния процес. Повторяемостта на такива инфекции обикновено изисква по-продължително и трудно лечение. Възпаления като вулвит, вагинит, бартолинит, ендометрит, трихомоноза и други подобни инфекции обикновено се предизвикват от постъпила бактерия. В зависимост от различни фактори, тези възпалителни процеси могат да бъдат остри или с хроничен характер. В повечето случаи те протичат без явни симптоми, което ги прави изключително опасни, тъй като често не биват своевременно диагностицирани, усложнявайки излекуването.

Ехинацеята се отличава сред множеството натурални и лекарствени средства. Нейните свойства предоставят положителни резултати при възпалителни процеси в женските полови органи. Ехинацеята притежава качества, които осигуряват имуностимулиращ, антивирусен и противогъбичен ефект. Екстрактът от ехинацея подпомага тези и множество други функции на организма, подобрявайки тяхната работа. Известно е, че ехинацеята повишава имунните сили и съдейства за лечението на гъбични инфекции.

 
 

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс.):

Пурпурна ехинацея екстракт – 400 mg

 

Състав:

Пурпурна ехинацея (Echinacea purpurea) екстракт, желатинова капсула.

 

 

Дозиране и приложение:

1 капсула на ден с храна.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема в продължение на 20 дни. След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!