Екстракт от Валериана - 60 капс х 300 мг Cvetita Herbal

29,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Какво представлява валерианата?

Валерианата е вид многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство "Valerianaceae". Използва се като лечебно растение още от древни времена под формата на воден екстракт. За лечебни цели се използват главно подземните части - ценните валерианови корени на растението, за които е характерен силен, натрапчив аромат.

Състав на валерианата: Валерианата съдържа до 2% етерично масло, изовалерианова, валерианова, мравчена и оцетна киселина, флавоноиди, алкалоиди, гликозиди, смолисти вещества. Част от химичния й състав са и валепотриатите - валтрати, ацетовалтрати и дихидровалтрати, валерианин и други.

Ползи от приема на екстракт от валериана: Редовният прием на екстракт от валериана като хранителна добавка:

  • Подпомага успокояването на организма
  • Спомага за намаляването на безпокойството и тревожността
  • Подпомага добрия сън
  • Има болкоуспокояващо действие

Комбинацията от биологично активни компоненти, съдържащи се във валерианата, е причината за нейното силно изразено седативно и терапевтично действие. Чистият екстракт от валериана има свойствата да редуцира усещането за отпадналост, умората и честата смяна в настроенията - симптоми, които често пренебрегваме. Не случайно валерианата е често предпочитано средство във фармацевтиката при производството на успокояващи лекарствени препарати. Натуралните компоненти във валерианата имат изключително силно седативно въздействие върху централната нервна система.

Подпомага добрия сън

Нарушенията на съня обобщават съществуващите отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен. Тези нарушения се разделят на два основни вида: Дисомния и Парасомния. Дисомнията включва всички нарушения на съня или състояния, при които е засегната способността за заспиване, нормалната продължителност на съня и неговото качество. Парасомниятa представлява разстройство, свързано с движения и възбуда по време на сън, предизвикани от вътрешен психологичен или неврологичен източник.

Екстрактът от Валериана съдържа редица съединения, които могат да насърчат качеството на съня и да намалят значително нивото на тревожност. В това отношение огромен принос има съдържанието на валериановата киселина, изовалериановата киселина и различни антиоксиданти, с които билката е богата.

Счита се, че екстрактът от Валериана взаимодейства с гама-аминомаслената киселина (главен инхибиторен невротрансмитер – GABA), която помага за регулирането на нервните импулси в мозъка. По химичен състав, GABA представлява аминокиселина, която естествено се синтезира в мозъка, а ролята й е да балансира процесите в главния мозък.

Спомага за намаляването на безпокойството и тревожността

Валериановата киселина инхибира разграждането на гама-аминомаслената киселина в мозъка, което подпомага задействането на определени процеси, предизвикващи чувство на спокойствие. Коренът на валериана съдържа също и антиоксидантите хесперидин и линарин, които притежават успокоителни и подобряващи свойства. Благодарение на ценните съставки, валерианата има способността да влияе положително върху мозъчните функции, отразявайки се успокояващо и тонизиращо върху организма. Екстрактът от Валериана под формата на хранителна добавка ще помогне за редуцирането на проблемите с тревожността и ще допринесе за отпускащ и успокоителен ефект.

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Валериана екстракт – 300 mg

 

Състав:

Валериана (Valeriana Officinalis) екстракт, желатинова капсула

 


Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 капсула дневно – сутрин или вечер. Ако е необходимо, приемайте една капсула сутрин и една капсула вечер.
Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 12 седмици (3 месеца). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!