Екстракт от Глог - 60 капс х 300 мг Cvetita Herbal

29,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Какво представлява глогът: Глогът е цъфтящ храст или дърво от семейство "Розови", произходът му е в Европа, а в наши дни се среща в умерените климатични зони по целия свят. Отдавна този растеж е бил известен и използван, особено в древността, където се признава за ефективно средство срещу сърдечни заболявания, проблеми с храносмилането и бъбреците. Наричан е "Билката за сърце".

Как действа екстрактът от глог:

 • Притежава силни антиоксидантни свойства.
 • Подсилва имунната система.
 • Обладава противовъзпалителни и седативни характеристики.
 • Помага за стабилизиране на холестерола в кръвта.
 • Подпомага нормалния сърдечен ритъм.
 • Помага за укрепване на сърдечната дейност.
 • Спомага за подобряване на кръвообращението.
 • Има успокояващ ефект върху нервната система.
 • Подпомага процеса на храносмилане.
 • Богат е на антиоксиданти, витамин С, каротин, танини, флавоноиди, фибри и други полезни елементи.

Лечебни ползи от глога:

Мощни антиоксидантни свойства Глогът е един от най-известните източници на полифеноли, мощни антиоксидантни съединения. Тези съставки предотвратяват натрупването на свободни радикали и помагат за изчистването на токсините от тялото. Счита се, че благодарение на антиоксидантните си свойства, глогът предпазва от образуването на кръвни съсиреци в артериите, инхибирайки тромбоксан.

Подсилва имунната система Глогът разполага с антибактериални и противовъзпалителни свойства, които укрепват имунната система. Научно е доказано, че приемът на глог повишава положителния имунен отговор на организма към възпаления и инфекции, осигурявайки защитен ефект.

Спомага за подсилване на сърдечната дейност Листата, цветовете и плодовете на глога съдържат разнообразни биологично активни вещества като олигомерни процианиди, флавоноиди и катехини. Глогът се използва успешно при лечението на сърдечно-съдови заболявания, действайки кардиотонично и разширявайки съдовете. Също така, глогът намалява артериалното налягане и има успокояващ ефект.

Научни изследвания върху екстракта от глог показват, че той подобрява сърдечната дейност при пациенти с хронична сърдечна недостатъчност (клас II). Тези резултати подчертават значителната полза от глога при овладяване на симптомите на сърдечно-съдовите заболявания, осигурявайки положително въздействие чрез съдържащите се в него флавоноиди.

Спомага за подобряване на кръвообращението

Екстрактът от глог работи като превантивна мярка и защитава коронарните артерии. Глогът има положителен принос към сърдечните и вазодилататорни функции, спомагайки за разширяването на кръвоносните съдове. Този процес повишава притока на кръв към важни подсистеми в организма. Кръвообращението е ключов компонент от работата на сърцето, а нарушения в този важен процес са сериозни предпоставки за смущения в сърдечно-съдовата система. Глогът спомага за релаксацията на вече стеснените кръвоносни съдове и подпомага понижаването на кръвното налягане.

Подпомага храносмилането

В традиционната китайска медицина плодовете от глог, известни като "shanzha", имат широко приложение при различни храносмилателни нарушения. Изследвания показват, че глогът се използва успешно за лечение на проблеми с храносмилането и стомашни болки. Това се дължи на високото съдържание на фибри, благодарение на което глогът действа като пробиотик. Той е активен срещу стомашни болки, запек, лошо храносмилане, метеоризъм (газове), подут корем и други. Има данни, че помага при язви, причинени от хроничен гастрит тип B (инфекция с бактерия Helicobacter Pylori). Глогът подпомага необходимите полезни чревни бактерии и намалява вредното действие на "вражеските" бактерии в стомаха. Освен това, глогът под формата на хранителна добавка може да оказва благоприятно въздействие върху качествата на стомашния сок, намалявайки нивата на неговата киселинност.

Има успокояващ ефект върху нервната система

Глогът има седативен ефект, който е изключително ценен в овладяването на симптомите на депресия. Изследвания показват, че глогът разполага с релаксиращи качества върху нервната система, което намалява нивата на стрес и тревожност. Приемът на глог като хранителна добавка за овладяване на депресивни симптоми е по-щадящ в сравнение с много лекарствени медикаменти, тъй като глогът се отличава с неагресивност и терапевтични ефекти върху централната нервна система.

 

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 капс.):

Глог екстракт – 300 mg

 

Състав:

Глог (Crataegus Laevigata) екстракт, желатинова капсула.

 

 

Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 (една) капсула на ден сутрин с храна. Ако е необходимо, приемайте по 1 (една) допълнителна капсула вечер 1 час преди лягане.

*Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт всеки ден в продължение на 90 дни. След прекъсване от 2 седмици можете да повторите този цикъл.

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!