St. John’s Wort - Екстракт от Жълт кантарион 60 капс х 300 мг Cvetita Herbal

29,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Жълтият кантарион: Полезни свойства и предимства за организма

Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) е многогодишно тревисто растение, което в древността е било презирано като неполезно плевел. Впоследствие обаче бяха открити неговите изключителни качества, които го превърнаха в едно от най-ценните билкови растения с множество положителни влияния върху организма.

Съставът на жълтия кантарион включва богато разнообразие от съединения, сред които етерични масла, дъбилни вещества (катехини), хиперицин, флавоноиди (като кверцетин, рутин, хиперозид), фенолни съединения, танини, витамин C (аскорбинова киселина) и други.

Основни ползи от екстракта от жълт кантарион за организма включват:

  1. Подпомагане на нервната система: Жълтият кантарион е известен с благотворното си въздействие върху нервната система.

  2. Намаляване на чувството на умора и отпадналост: Редовният прием може да допринесе за улесняване на умствената и физическа умора.

  3. Помощ при депресии: Известен е също така и с антидепресантни свойства.

  4. Активно действие при Синдром на хроничната умора: Може да бъде полезен за поддържане на енергийния баланс при този синдром.

  5. Неутрализиране на стомашно-чревните неразположения: Има благоприятно въздействие върху храносмилателната система.

  6. Подобряване на качеството на съня: Известен е с успокояващите си свойства, които могат да подпомогнат здравословния сън.

Жълтият кантарион съчетава традиция и съвременни изследвания, предоставяйки ценен принос за поддържане на общото здраве и благополучие на организма.

Действия на Екстракта от Жълт Кантарион и Неговите Ползи за Съня и Синдром на Хроничната Умора

Нарушенията на съня представляват отклонения от физиологичния ход на съня, при които сънят е незадоволителен и неефективен спрямо потребностите на организма. Тези нарушения могат да бъдат обобщени в два основни вида: Дисомния и Парасомния. При двете категории, причините често са вътрешен психологичен или неврологичен характер. Жълтият кантарион, чиято основна съставка е хиперицин, проявява особено благоприятно въздействие при нарушения на съня.

Хиперицинът е ключов компонент на жълтия кантарион и представлява богат източник на биологично активни вещества. В комбинация с другите природни съставки на растението, хиперицинът демонстрира силно антидепресивно, седативно и възстановяващо действие за организма.

Активност при Синдром на хроничната умора: Синдромът на хроничната умора е състояние, характеризиращо се с постоянна умора без ясна причина, често съпроводена от проблеми с паметта, концентрацията, болки в ставите и мускулите, главоболие и настроенчески промени. Хиперицинът изпълнява важна роля в подпомагането на мозъчните функции, имайки успокояващ и тонизиращ ефект. Освен това, той участва в транспортирането на нервни импулси. Екстрактът от Жълт Кантарион се активизира при Синдром на хроничната умора и се препоръчва за справяне с депресивни и тревожни състояния и техните симптоми.

Помощ при Депресии с Екстракт от Жълт Кантарион

Депресивните състояния често се лекуват с антидепресивни медикаменти, но тези лекарства може да предизвикат нежелани странични ефекти и да имат опасности като засилване на депресивни епизоди, увеличаване на теглото, пристрастяване и други негативни влияния. Освен това, те могат да намалят сексуалното желание и да повлияят отрицателно върху либидото.

Екстрактът от Жълт Кантарион представлява алтернатива със свои уникални ползи. Богат на етерично масло и флавоноиди, той притежава седативни и болкоуспокояващи свойства. Етеричното масло от растението допринася за седативното и успокояващо въздействие, докато флавоноидите, като кверцетин, предоставят силно антиоксидантно действие.

Този биофлавоноид в комбинация с етеричното масло помага в облекчаването и намаляването на тежките симптоми на депресия, като стрес, тревожност и напрежение. Стойността на Екстракта от Жълт Кантарион се проявява чрез силно и благоприятно въздействие, като същевременно е нежен и зачитащ към организма.

Активен при Стомашно-Чревни Неразположения

Съдържащите се дъбилни вещества в Екстракта от Жълт Кантарион подпомагат изцелението на стомашно-чревни заболявания. Те играят ключова роля в обмяната на веществата и положително влияят при проблеми като храносмилане, метеоризъм, гадене, колики и киселини. Приемът на Екстракт от Жълт Кантарион се счита за благоприятен за стомашно-чревното здраве и допринася за общото благополучие на организма.

Изключителна Ефективност при Остър Гастрит с Екстракт от Жълт Кантарион

Гастритът представлява заболяване, характеризиращо се с остро възпаление на стомашната лигавица. Острото възпаление в стомашната област възниква при взаимодействие с различни агресивни фактори, като лекарства, храни, напитки, и други. Екстрактът от Жълт Кантарион се отличава с изключителна ефективност при острите форми на гастрит, които се генерират от бързото възпалително реагиране на стомашната лигавица.

Активните биологични съставки на Жълтия Кантарион предоставят значителна подкрепа в елиминирането на стомашното раздразнение, причинено от различни възбудители като лекарства, храни, кафе и алкохол. Екстрактът участва в процеса на изцеление, предоставяйки успокояващ и заздравителен ефект, което е от съществено значение за възстановяването на стомашната лигавица.

Свойствата на Жълтия Кантарион не само снабдяват организма с инструмент за борба срещу остър гастрит, но и спомагат за възстановяването на засегнатите тъкани. Този природен екстракт изпъква със своята изключителна ефективност и благотворно въздействие в борбата с острата форма на гастрит и придружаващите я неприятни симптоми.

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Жълт Канатарион – 300 mg

 

Състав:

Жълт кантарион (Hypericum Perforatum) екстракт, желатинова капсула.

 


Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 (една) капсула дневно -през деня или вечерта.

*Препоръчителен период на прием: Приемайте този продукт всеки ден в продължение на 90 дни. След прекъсване от 2 седмици можете да повторите този цикъл.

 

 

Опаковка:

60 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!