Pure Gold Q10 Cvetita Herbal

59,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Ползи от приема на Pure Gold Q10:

 • Антиоксидантни свойства: Pure Gold Q10 предоставя силни антиоксидантни свойства, които помагат в борбата със свободните радикали.

 • Подпомага работата на сърдечния мускул: Коензим Q10 играе важна роля в подпомагането на здравословната функция на сърдечния мускул.

 • Възстановяване на оптималните нива на енергия: Pure Gold Q10 спомага за възстановяването на енергийните резерви в организма, осигурявайки оптимални нива на енергия.

 • Намаляване на оксидативните увреждания: Продуктът допринася за намаляването на оксидативните увреждания, свързани със свободните радикали.

 • Подпомага сърдечната функция: Pure Gold Q10 е насочен към поддържане на здравословната функция на сърдечната система.

Интересни факти за CoQ10:

 • Коензим Q10 (CoQ10): Известен още като CoQ10, този коензим е съединение, което подпомага генерирането на енергия в клетките.

 • Естествено производство: Въпреки че човешкото тяло произвежда CoQ10 естествено, с възрастта това производство намалява.

 • Свързаност със здравословни състояния: Намалените нива на CoQ10 са свързани със здравословни състояния като сърдечни заболявания, мозъчни нарушения, диабет и рак.

 • Изследователски данни: Изследованията, проведени от Националния център за биотехнологична информация в САЩ, подчертават ползите от CoQ10 за здравето. (NCBI1 - National Center for Biotechnology Information, USA)

Какво е CoQ10?

CoQ10 е съединение, което се произвежда от човешкото тяло и се съхранява в митохондриите на клетките. (NCBI2)*

Митохондриите са отговорни за производството на енергия в клетките и също така предпазват клетките от окислително увреждане (антиоксидантно действие), болестотворни бактерии и вируси. (NCBI3)*

Производството на CoQ10 намалява с възрастта, като при възрастните хора е по-вероятно да се появи недостиг от това съединение.

Някои от възможните причини за недостиг на CoQ10 включват:

 • Недостиг на витамин В6
 • Генетична предразположеност и състояния, при които организмът не може да синтезира и използва правилно CoQ10
 • Повишена нужда от страна на тъканите и органите, в резултат на заболяване
 • Оксидателен стрес на клетките, породен от естествените процеси на стареене
 • Странични ефекти от лечение със статини (активната съставка на някои лекарства за понижаване на холестерола)**

Изследванията показват, че CoQ10 изпълнява няколко ключови роли в човешкото тяло.

Една от основните му функции е производството на енергия в клетките, участвайки в производството на АТФ (аденозинтрифосфат), отговорен за преноса на енергия между клетките. (NCBI2)*

Друга важна роля е като антиоксидант, предпазващ клетките от окислително увреждане, както бе доказано в научни изследвания. (NCBI2, NCBI5)*

Прекомерните свободни радикали водят до оксидативни увреждания, които могат да нарушат нормалното функциониране на клетките и да предизвикат здравословни проблеми. (NCBI6)*

CoQ10 се съдържа във всяка клетка на тялото, но концентрацията му е най-висока в органите с високи енергийни нужди, като сърцето, бъбреците, белите дробове и черния дроб. (NCBI7)*

Ще представим 9-те основни ползи от приема на CoQ10 за организма:

1. CoQ10 помага за лечение на сърдечна недостатъчност
2. CoQ10 и подобряване на плодовитостта
3. CoQ10 и ползи за кожата
4. CoQ10 за справяне с главоболието
5. Приемът на CoQ10 при физически натоварвания
6. CoQ10 в помощ срещу диабета
7. CoQ10 в помощ с превенцията срещу злокачествени образования
8. CoQ10 подпомага работата на мозъка
9. CoQ10 спомага за предпазването на белите дробове

Вследствие на замърсена околна среда, отделянето на твърди частици във въздуха и наличието на многобройни източници на вредни емисии, белите дробове са изложени на постоянен стрес и замърсяване. Поради тези неблагоприятни условия се препоръчва приемът на CoQ10 като хранителна добавка. Както бе доказвано в гореспоменатите изследвания, CoQ10 може да намали натрупването на свободни радикали в клетките на белите дробове, което може да предотврати различни заболявания на белия дроб.

Дози и Странични Ефекти

При прием на 1200 mg CoQ10 през период от 16 месеца, не са били отчетени странични ефекти, които да застрашават цялостната функция на клетките и организма, според изследване от NCBI51.

Стандартната доза на CoQ10 варира от 90 mg до 200 mg на ден, като дози до 500 mg също се понасят добре от организма. В няколко проучвания дори са използвани по-високи дози без да се появят странични ефекти, съгласно NCBI59, NCBI60 и NCBI61.

CoQ10 е мастноразтворимо съединение и се абсорбира бавно от тялото. Приемането му с храна може да подпомогне тялото да го абсорбира до три пъти по-бързо, в сравнение с приемането му на гладно, съгласно изследвания от NCBI2 и NCBI62.

CoQ10 + Храна = CoQ10

CoQ10 – Храна = CoQ10

Човешкото тяло не запасява CoQ10, затова се препоръчва продължителен прием, за да се почувстват ползите от него. CoQ10 е една от редките хранителни добавки, които могат да се приемат целогодишно, спазвайки препоръчителната дневна доза (NCBI58, NCBI66).

Допълнителният прием на CoQ10 се абсорбира добре от човешкото тяло и има много ниски нива на токсичност (NCBI58). Токсичността е изследвана при хора, приемащи 1200 mg CoQ10 в продължение на 16 месеца, и не е била забелязана (NCBI51). Въпреки това, при проява на странични ефекти след прием на CoQ10, се препоръчва намаляване на дневната доза до три по-малки дози.

Тъй като CoQ10 е мастно разтворим, се препоръчва да се приема с храна или да се комбинира с масла, за да се подобри абсорбцията му.

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс):

Коензим Q10: 50 мг
Зелен Чай – екстракт: 20 мг

 

Състав:

коензим Q10, зелен чай (Camellia sinensis), вегетарианска капсула.

 

Дозиране и приложение:

Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 (една) капсула на ден с храна, но не повече от 3 капсули на ден.

Препоръчителен период на прием: Ако се спазва дневната доза, този продукт може да се приема без прекъсване.

 

Опаковка:

60 капсули / 80 капсули

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!