Papaya enzymes Папая Ензими - 60 табл х 150 мг Cvetita Herbal

35,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Папая ензимът спада към протеолитичните ензими, наричани също протеаза ензими. Тези храносмилателни ензими изпълняват важна роля в хидролизирането (разграждането) на белтъчните вещества в тялото на малки пептиди и аминокиселини.

Освен че е източник на разнообразни биологично активни вещества, витамини, минерали и органични киселини, папаята предоставя четири вида протеолитични ензими – папаин (около 10%), химопапаин А и В (между 26-30%), глицил ендопептидаза III и IV (23-28%) и карикаин (14-26%). Тези ензими имат благоприятни ефекти върху храносмилателната система, чревния микробиом, обмяната на веществата, стомашно-чревното здраве и имунната защита на тялото. Изследвания доказват, че те обладават силно противовъзпалително, антибактериално, антиоксидантно и седативно действие.

Основни предимства от приема на Папая ензими за организма:

 1. Поддържат здравословен чревен микробиом:

  • Папаинът помага за смилането и абсорбцията на протеини, подпомагайки освобождаването на аминокиселини. Това влияе на вредните чревни бактерии, намалявайки техния растеж и подпомагайки здравословния чревен микробиом.
 2. Съдействат процесите на храносмилане:

  • Папаинът подпомага разграждането на гликопротеини, като глиадин, и разпадането на пепсина в стомаха. Това помага за ефективното храносмилане и функция.
 3. Намаляват възпалението и подпомагат имунната система:

  • Папаинът повишава регулаторните Т-клетки, които се борят с възпалението и нормализират имунния отговор. Той също има силно антиоксидантно действие и намалява възпалителните цитокини в човешките клетки.

Тези предимства правят Папая Ензимите изключително полезни за поддържането на храносмилателната система, чревния комфорт и имунната функция.

 

Ползи от приема на Папая ензими:

 1. Нормално функциониране на храносмилателната система:

  • Папая ензимите съдействат за оптималната работа на храносмилателната система, помагайки за ефективното разграждане и усвояване на хранителните вещества.
 2. Успокояване на стомашния дискомфорт:

  • Известни със своите успокояващи свойства, Папая ензимите помагат при стомашен дискомфорт, предизвикан от нарушения в процеса на храносмилане.
 3. Облекчаване на стомашно-чревни смущения:

  • Папая ензимите се свързват с облекчаването на възможни смущения в стомашно-чревния тракт, подпомагайки баланса в храносмилателната система.
 4. Храносмилателна регулация:

  • С активното си участие в храносмилателните процеси, тези ензими съдействат за регулацията на храносмилането, подпомагайки бодрото и ефективно функциониране на системата.
 5. Правилна обмяна на веществата:

  • Папая ензимите подпомагат правилната обмяна на веществата, улеснявайки процесите на абсорбция и използване на хранителни вещества от организма.
 6. Благоприятстване на регулярното освобождаване от излишна мастна тъкан:

  • Чрез активното си участие в храносмилателните функции, Папая ензимите спомагат за поддържането на здравословното освобождаване от излишна мастна тъкан и поддържане на оптималното тегло.
 

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 таблеткa):

Папая ензими – 150 mg /Папая пептидаза (Papain) – 22,5 mg (15%)/

 

Състав:

Папая пептидаза (Carica papaya L) – папаин, химопапаин, глицил ендопептидаза, карикаин.

 

Дозиране и приложение:

1 (една) таблетка на ден след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

Опаковка:

60 таблетки 

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!