ДейЗим - Мултиензимен комплекс - 60 табл х 150 мг Cvetita Herbal

45,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

d’Zyme - Какво е това?

d’Zyme е съчетание от пет храносмилателни ензима – амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза, които образуват мултиензимен комплекс. Тази хранителна добавка подпомага храносмилателния процес и обменните функции, предоставяйки важни храносмилателни ензими в активна комбинация.

Правилната абсорбация и разграждане на основните хранителни вещества (въглехидрати, протеини и мазнини) става благодарение на действието на различни храносмилателни ензими и съединения. Тези ензими и съединения се изпращат от слюнчестите и храносмилателните жлези, панкреаса, както и от черния дроб. Процесът на отделяне на тези ензими не е изолиран, което означава, че той е в функционален баланс със здравословното хранене и начина на живот.

При разстройство на този процес настъпва дисбаланс между производството и нуждата от ензими. Затова е от съществено значение количеството излъчвани ензими да е адекватно или такова, което задоволява необходимото ниво, поддържащо оптималната функция на храносмилане.

Мултиензимен комплекс – амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза

  1. Амилаза Амилазата представлява група ензими, които се синтезират от панкреаса (познати като панкреатична α-амилаза) и слюнчените жлези (известни като слюнчева α-амилаза). Техните функции включват разграждане на полизахаридите до глюкоза и малтоза (като например нишестето до моносахариди или прости захари).

  2. Неутрална протеаза Протеазата е общ термин за група ензими, които се произвеждат от панкреаса (задстомашна жлеза). Техните функции включват хидролизирането (разграждането) на белтъчините до малки пептиди и аминокиселини. Тези панкреатични ензими са важни както за правилното храносмилане, така и за редица други жизнено важни процеси.

  3. Целулаза Целулазата е обобщение за група храносмилателни ензими, които не се произвеждат самостоятелно в човешкото тяло. Целулазата разгражда целулозата (молекулата целулоза), целулозните продукти и фибрите до прости моносахариди.

  4. Лактаза Тези ензими преобразуват млечния захар (лактозата), разграждайки връзките между галактозата и глюкозата в тялото. Лактазата е изключително важна за предотвратяване на симптомите, свързани с лактозната непоносимост - състояние, предизвикано от липса на ензима лактаза.

  5. Липаза Химичният синтез на тези ензими се осъществява в панкреаса (задстомашната жлеза). Панкреатичните липаза ензими разграждат триглицеридите до мастни киселини и моноглицериди. Липаза ензимите играят ключова роля за мобилността и преобразуването на мазнините общо взето. Намаленият синтез на храносмилателни ензими поради диетични грешки или промени в модела на хранене може да намали храносмилателната способност. Това отразява отрицателно върху правилното усвояване на хранителните вещества и може да доведе до сериозни храносмилателни и метаболитни нарушения.

d’Zyme – Мултиензимен комплекс осигурява на организма необходимите ензими, чийто синтез може значително да се намали при прием на имуносупресивни и антибиотични медикаменти, както и след оперативни намеси.

d’Zyme – Мултиензимен комплекс може да помогне за облекчаване на метаболитните и храносмилателните нарушения, предизвикани от дефицита на специфични храносмилателни ензими. Пример за това е ензимът целулаза – той не се произвежда самостоятелно от организма, но е необходим за разграждането на целулозата и целулозните продукти.

d’Zyme – Мултиензимен комплекс е подходящ и препоръчителен за хора с непоносимост към лактоза, поради дефицит на лактаза ензимите.

Приемът на d’Zyme – Мултиензимен комплекс:

  • Подпомага храносмилателната система и нейните функции
  • Подпомага абсорбцията на основни хранителни вещества - въглехидрати, белтъчини и мазнини
  • Подпомага разграждането на протеини, лактоза, скорбяла, нишесте и целулоза
  • Съдейства за намаляване на "токсичния товар" в тялото

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 таблеткa):

Мултиензимен комплекс – 150 mg

амилаза – 26620 DU / g

неутрална протеаза – 7080 PC / g

целулаза – 1250 CU / g

лактаза – 4960 ALU / g

липаза – 250 FIP / g

 

Състав:

Мултиензимен комплекс – амилаза, неутрална протеаза, целулаза, лактаза, липаза.

 

Дозиране и приложение:

1 (една) таблетка на ден след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

Опаковка:

60 таблетки 

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!