100% Органична Спирулина – 100 табл х 400 мг Cvetita Herbal

35,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Какво е Спирулина:

Едноклетъчните синьо-зелени водорасли, наречени Спирулина, са узнати като един от най-богатите източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията.

Спирулината не е едно конкретно водорасло, а термин, който обхваща два специфични вида водорасли – Arthrospira platensis и Arthrospira maxima.

Името "спирулина" произлиза от спираловидната форма на водораслите. Тя е един от известните вегански източници на белтък. Белтъкът е основен активен компонент в спирулината, който определя нейните антиоксидантни свойства и способността й да влияе върху метаболизма на липиди и въглехидрати. Три метапротеина – алофикоцианин, C-фикоцианин и фикоеритрин, са основата на действието й.

Предимства от приема на Спирулина:

 • Поддържа стабилен имунитет
 • Има силно антиоксидантно действие
 • Облекчава някои видове алергии
 • Предоставя енергия и жизненост
 • Помага за изхвърляне на токсини от организма
 • Подпомага сърдечно-съдовата система
 • Пречиства кръвта и кръвоносните съдове
 • Съдържа растителен протеин, аминокиселини, витамини, желязо и хлорофил
 • Подпомага храносмилателната дейност и балансирането на чревната среда
 • Предоставя усещане за ситост и контролира апетита
 • Улеснява спазването на балансиран хранителен режим
 • Помага при загубата на излишно тегло и постигане на желаната фигура

Основни ползи от Спирулина за организма:

Спирулината представлява изключителна суперхрана, предоставяща концентриран източник на протеини, витамини, антиоксиданти и други важни хранителни вещества. Включва и разнообразие от минерали като желязо, магнезий, калий, калций, манган и други.

 1. Поддържане на имунитета: Спирулината стимулира и укрепва имунната система, предоставяйки силна защита срещу различни вируси и инфекции. Нейното противовирусно и имуностимулиращо действие помага в поддържането на стабилна защита.

 2. Подобряване на метаболизма: Спирулината подпомага липидния и глюкозния метаболизъм, което спомага за контролиране на телесното тегло и укрепване на сърдечното здраве.

 3. Богат източник на минерали: Съдържайки калций и желязо, Спирулината подпомага здравето на костите, тъй като калцият е важен за костната маса, а желязото е от съществено значение за транспортирането на кислород в клетките и регенерацията на тъканите.

 4. Естествен имуностимулатор: Като естествен имуностимулатор, Спирулината подпомага положителния имунен отговор на организма, осигурявайки важни аминокиселини.

 5. Благоприятно въздействие върху здравето: Спирулината е реактивна срещу възпалителни процеси в организма, което я прави ценен природен съставен елемент.

Спирулината предлага цялостен хранителен профил, който я прави несравнен източник на подкрепа за здравословния начин на живот.

Подобрява Храносмилателната Дейност и Поддържа Балансирана Чревна Среда:

Проблемите като подуване на корема, болки и общо стомашно неразположение често са свързани с храносмилателни нарушения. Предполага се, че употребата на Спирулина изцяло благоприятства лицата, страдащи от проблеми с храносмилането, метеоризъм, гадене, киселини и други неудобства. Храносмилателната дейност включва множество етапи, като един от тях е отделянето на храносмилателна киселина в стомаха (стомашен сок). Счита се, че Спирулината положително влияе върху този процес, подпомагайки правилното храносмилане.

Благодарение на своите ценни съставки, Спирулината като хранителна добавка помага при облекчаването на различни стомашно-чревни неразположения, произтичащи от проблеми с храносмилането.

 
 

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 табл.):

Спирулина БИО – 400 mg

 

 

Дозиране и приложение:

2 (два) пъти на ден по 1 (една) таблетка след хранене.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

Опаковка:

100 таблетки

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!