Кидс Д3 Берис Kids D3400 IU Bearies Cvetita Herbal

35,00 лв.
 • Марка: Cvetita Herbal

Cvetita Herbal Kids D3 400 IU Bearies - Витамин D3 за деца.

Витамин D е важен за организма, тъй като подпомага усвояването на калций от храната, която консумираме.

Приемът на витамин D още от ранна детска възраст е от решаващо значение, тъй като той участва в изграждането и поддържането на здрави кости и зъби, играе роля за здравето на сърцето и бъбреците. Това става възможно, защото организмът може да усвоява калций, основен компонент на костите, само при наличието на витамин D.

Ползи от приема на Cvetita Herbal Kids D3 400 IU Bearies:

 • Изграждане на здрави кости: Витаминът D участва активно в процеса на формиране и поддържане на здрави кости у децата.

 • Здрави зъби: Важен фактор за поддържане на здравето на зъбите при децата.

 • Усвояване на калций: Помага за ефективното усвояване на калций от храната.

 • Подпомага сърдечната и бъбречната функция: Играе ключова роля в оптималното функциониране на сърцето и бъбреците.

Недостигът на витамин D при децата може да доведе до развитие на рахит - заболяване, при което костите стават меки и податливи на счупвания. Затова е важно да се гарантира достатъчно снабдяване с витамин D, особено през зимните месеци, когато слънчевите дни са ограничени. Витаминът D се синтезира в кожата при излагане на слънце, но за децата, които са активни и участват в различни извънкласни дейности, приемът на витамин D чрез добавка става изключително важен.

Храни с високо съдържание на витамин D3

Храните, богати на естествено витамин D3, са предимно от животински произход. Сред тях са:

 • Масло от черен дроб на треска
 • Пъстърва
 • Сьомга
 • Яйца
 • Говежди черен дроб
 • Риба тон
 • Сирене

Въпреки че тези продукти са богати на витамин D3, много от тях не са предпочитани от децата и тийнейджърите. Например, много деца не биха яли черен дроб от треска. Освен това, за да получат необходимото количество витамини, трябва да консумират тези храни редовно и в достатъчни количества. Възможно е това, което получаваме от храната, да не е достатъчно, за да задоволи дневните нужди от витамини в организма.

Усвояването на минералите и витамините от всяка храна също е предизвикателство, като част от тях се губи по време на готвене, а друга част зависи от индивидуалните характеристики на организма, като киселинност, метаболизъм и други фактори.

Тук влизат в игра хранителните добавки. Те предоставят изчислена оптимална дневна доза и често комбинират няколко добре подбрани витамина. Освен това, те са лесни за приемане в сравнение с консумацията на различни храни за получаване на нужното количество витамин D3.

 

Хранителна стойност в една доза от 1 таблетка:

Витамин D3 (холекалциферол) - 10 mcg /400 IU/

 

Дозиране и приложение:

1 (една) таблетка на ден с храна. Таблетките могат да се смучат или дъвчат. Подходящ за деца над 3 години. Да се приема под родителски надзор.

Препоръчителен период на прием: За максимални резултати е добре да се приема до 3 месеца (12 седмици). След период на почивка от около 2 седмици, цикълът може да се повтори.

 

 

Опаковка:

30 таблетки (дъвчащи)

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

 

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!