Витамин А - 100 дъвчащи таблетки 1500 IU Cvetita Herbal

35,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Какво представлява Витамин А

Витамин А е общият термин за група мастноразтворими съединения, които са изключително важни за човешкото здраве.

Този витамин е от съществено значение за много процеси в нашето тяло: поддържане на зрението, нормалната функция на имунната система, здравето на кожата и костите. Освен това той играе съществена роля и за правилното развитие на бебето в утробата.

Съединенията на витамин А се срещат в две различни форми:

  1. Витамин А (ретинол)
  2. Провитамин А (каротин) – в организма се превръща в ретинол или витамин А.

Ретинолът представлява антиоксидант, който участва в редица важни процеси. Той има качествата да подсили имунната система и да подпомогне естествените защитни сили на организма. Доказано е положителното му въздействие и върху зрението, състоянието на костите, кожата и косата. Освен това, този елемент е ключов в периода на бременността, тъй като е необходим за правилното развитие на плода.

Ролята на Витамин А в организма

Най-общо този елемент е необходим в няколко направления – за окислително-възстановителните процеси в тялото, за производството на белтъчини, за клетъчната защита, както и за абсорбацията на други важни елементи.

Подпомага имунната система

Витамин А играе жизненоважна роля в поддържането на естествените защитни сили на организма. Това включва лигавицата на очите, на белите дробове и червата. Именно лигавицата помага за задържането на бактерии и други инфекциозни агенти.

Той участва още в производството и функционирането на белите кръвни клетки, които помагат за улавянето и изчистването на бактерии и други патогени от кръвния поток.

Това означава, че недостигът на витамин А може да повиши податливостта към инфекции и да забави възстановяването след прекарано заболяване.

Грижи се за здравето на очите

Витамин А е от съществено значение за здравето на очите.

Всъщност един от първите симптоми за недостиг на витамин А може да бъде нощната слепота, известна като никталопия.

Този проблем се появява при хора с дефицит на витамин А, тъй като витаминът е основен компонент на пигмента родопсин. Родопсинът се намира в ретината на окото и е изключително чувствителен към светлината.

Хората с това заболяване виждат нормално през деня, но имат намалено зрение в тъмнината, тъй като очите им се затрудняват да улавят светлината при по-ниски нива.

Приемът на достатъчни количества бета-каротин може да забави влошаването на зрението, което настъпва с напредването на възрастта.

Полезен е за костите

Основните хранителни вещества, необходими за поддържане на здрави кости с напредването на възрастта, са протеини, калций и витамин D.

За правилния растеж и развитие на костите обаче е необходимо да приемаме и достатъчно витамин А.

Доказано е, че хората с по-ниски нива на витамин А в кръвта са изложени на по-висок риск от фрактури на костите.

Подобрява състоянието на кожата

Витамин А е известен още като „витамин за кожата“. Доказано е, че той влияе върху процесите по съсирване на кръвта. Това улеснява по-бързото заздравяване на рани и белези, и неутрализира локалните кожни раздразнения.

Неслучайно този витамин има широко приложение във фармакологията за направата на козметика, предлагаща професионална грижа за кожата. Често използван компонент е и в различни кремове, борещи се с кожни раздразнения, възпаления, акне и други.

Витамин А успешно се справя с балансиране на клетъчните нива, което на свой ред има изключителен ефекти върху състоянието на кожата. Той участва в синтеза на колагена, който е най-разпространеният белтък в нашия организъм.

Освен това витамин А е често срещан компонент в anti-age козметиката, тъй като се справя със забавянето на естествените процеси на стареенето на кожата.

 

Хранителна стойност  в 1 доза (1 табл.):

Витамин А – 1500 IU
Дива боровинка лиофилизирана – 50 mg

 

 

Дозиране и приложение:

1 (една) таблетка на ден след хранене. Таблетките могат да се смучат или дъвчат.

 

Опаковка:

100 таблетки

 

Количествено съдържание в една порция:

1 таблетка

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!