Пинугенил (екстракт от шишарки на Българскиалпийски клек Cvetita Herbal

39,00 лв.
  • Марка: Cvetita Herbal

Какво е Пинугенил?

Пинугенил (pinus – gen – illness) представлява екстракт от шишарки на български алпийски клек и е премиум, натурална билкова съставка, екстрахирана от шишарките на Алпийски клек (PINUS MUGO) в стриктно определена фаза на тяхното развитие - през втората година на растежа им, събирано през един месец. Формулата е открита, разработена и патентована от г-н Павлин Банков и е единствената от този вид на пазара.

Откъде идва Пинугенил?

Суровината за производството на Маунтайн Макс произлиза от една от най-красивите и стари планини в Европа - магическата Рила планина. Тя е ръчно събрана в подножието на най-високия връх на Балканите, връх Мусала, на 2500 метра надморска височина. Алпийският клек е естествено растящ иглолистен вид дърво, което в България расте над 2000 метра надморска височина, в защитени територии, екологично чисти и ограничени от човешко влияние райони, подложени на сурови климатични условия. Специфичният климат в този регион допринася за по-високите стойности на химични елементи и активни вещества, съдържащи се в Алпийския клек.

Маунтайн Макс включва уникален микс от активни съставки и мощни антиоксиданти, които активно подпомагат човешкото тяло в борбата срещу вредното влияние на околната среда, стреса и напрегнатия начин на живот. Този продукт разполага със супер-антиоксидантни свойства, които укрепват стените на кръвоносните съдове и капилярите. Маунтайн Макс подпомага по-доброто кръвообращение, предотвратявайки стресовото свиване на артериите и съсирването на кръвта.

Антиоксидантите, съдържащи се в този продукт, представляват биохимични вещества, които активно подпомагат процесите в човешкия организъм в борбата със свободните радикали. Свободните радикали са атоми или молекули, които се образуват като страничен продукт от окислителните процеси в организма и могат сериозно да увредят клетките. Антиоксидантите, като нискомолекулни съединения, се свързват с тези свободни радикали, обезвреждайки техните вредни действия и намалявайки риска от сериозни увреждания на клетките или заболявания.

Те също така допринасят за подобряване на зрението и здравето на очите, предотвратявайки заболявания като макулна дегенерация и катаракта.

Екстрактът от български шишарки на Алпийски клек е богат на Шикимова киселина, което представлява мощно противовирусно средство и основна съставка на множество антивирусни препарати. Тази киселина активно се бори с грип тип А и В, включително птичи и свински грип, както и обикновения, но все пак сериозен, зимен грип. Освен своите антивирусни свойства, Шикимовата киселина проявява и противоракови характеристики.

Съставена е от въглерод, водород и кислород, Шикимовата киселина е ключова съставка в няколко биохимични производствени процеса, открити в различни форми на живот, включително бактерии, гъби, паразити и растения. Познат като "шикимичен път", този процес преобразява Шикимовата киселина във важни молекули като аминокиселините фенилаланин и триптофан.

Важно е да се отбележи, че този "шикимичен път" не се среща в човешкия организъм, затова е необходимо да сме сигурни, че приемаме храни или добавки, съдържащи фенилаланин и триптофан, за да избегнем сериозни проблеми. Шикимовата киселина не е само важна за биологичните процеси в клетките, но се използва и като основен материал от фармацевтични компании, произвеждащи антивирусни лекарства, като например oseltamivir, по-известно под марката Tamiflu. В световен мащаб, растенията, съдържащи високи концентрации на Шикимова киселина, са ограничени в брой.

Пролинът е аминокиселина, играеща ключова роля в производството на протеина Колаген. Колагенът е от съществено значение за изграждането и поддържането на тъканите в човешкото тяло. Пролинът конкретно участва в формирането на колаген, който предоставя структурна подкрепа на кожата, сухожилията и ставите.

Тази аминокиселина е особено полезна за здравето на съединителната тъкан, като подпомага стабилността на ставите и сухожилията. Пролинът допринася за благоприятното въздействие върху костната система и е важен за формирането на здрави кръвоносни съдове.

Освен това, пролинът подобрява здравето на сърдечния мускул, играейки ключова роля в общото благосъстояние на сърдечно-съдовата система. Той спомага за забавянето на процесите на стареене и намалява риска от развитие на остеопороза. Всичко това прави пролинът важна съставка за поддържане на здравословното функциониране на организма.

Инозитолът, известен още като витамин В8, принадлежи към семейството на витамините от група В. Това е гликозен полимер, от съществено значение за правилното формиране на клетъчните мембрани в човешкия организъм. Неговата ключова роля включва участието в проводимостта на импулси на нервните клетки и подпомагането на транспортирането на мазнините по цялото тяло.

Инозитолът е основен за клетъчното деление и играе важна роля в поддържането на здравето на различни системи в организма. Той е асоцииран с противодействие на различни заболявания и състояния, включително диабет и неговите усложнения, като диабетна невропатия. Също така е известен с благоприятното си въздействие върху паническо разстройство, висок холестерол, безсъние, рак, депресия, шизофрения, болест на Алцхаймер, дефицит на вниманието, аутизъм, псориазис, забавен растеж на косата и други здравословни проблеми.

Ябълчената киселина е естествена субстанция, която се среща най-вече в плодовете и зеленчуците, често асоциирана с ябълките. Тя е известна със способността си да преобразува мазнините, белтъчините и въглехидратите в енергия. Този процес е полезен при лечението на различни здравословни състояния като фибромиалгия и синдром на хроничната умора. Освен това, ябълчената киселина е известна със своите обезболяващи свойства.

 

Хранителна стойност в 1 доза (2 ml.):

Планински шишарки – 300 mg

 


Дозиране и приложение:

2 (два) пъти на ден по 2 (два)ml с храна.Този екстракт може да бъде разтворен във вода или плодов сок.

 

Опаковка:

100 мл

 

Количествено съдържание в една порция:

2 мл

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!