Endurance Caffeine Energy Gel 18 x 60 ml Life Pro

64,80 лв.
  • Марка: Life Pro

За какво се използва?

Поради високите енергийни изисквания на тези дейности през последните години, ролята на храненето по време на тренировка е оптимизирана като един от ключовите стълбове. Следователно фактори като снабдяването с въглехидрати, кофеин или електролити са станали много важни. От друга страна, интратренировъчният прием на въглехидрати трябва да осигури нуждите на спортиста и да осигури оптимални количества въглехидрати за всеки спортист.

В същото време трябва да вземем предвид, че консумацията на въглехидрати по време на тренировка се отнася до различни транспортери, когато се консумират в големи количества, това означава, че при средни количества въглехидрати консумацията на източник на глюкоза е достатъчна. Напротив, при тези спортове, където се приемат големи количества въглехидрати (по-високи от 45/60 g), синергията на източник на глюкоза с фруктоза в съотношение 2:1 може да бъде подходящ вариант за увеличаване на общото количество въглехидрати по време на тренировка. Следователно използването на фруктоза като въглехидрат в комбинация с глюкоза може да бъде по-интересно действие от всяко едно от тях поотделно.

По този начин тези гелове имат много интересни характеристики, тъй като съдържат 20 g малтодекстрин и 10 g фруктоза на гел (общо 30 g въглехидрати), 200 mg натрий (основният електролит, изгубен чрез потта).

От друга страна, в рамките на характеристиките, които трябва да бъдат подчертани при избора и дизайна на тези гелове, ние взехме предвид най-важните ограничения на спортистите:

Първо, постигнахме водна текстура, която улеснява консумацията им, те са освежаващи, съдържат органолептични свойства, които стимулират желанието за хидратиране и имат мек вкус, който не е прекалено подсладен или горчив, за да се консумират непрекъснато в тези тренировки и състезания с по-голяма продължителност. От друга страна, те имат лесно и бързо отваряне, което избягва разсейването и улеснява консумацията им.

Поради всичко изброено по-горе, в тези спортове, където се изисква консумация на въглехидрати, тези малтодекстрин и фруктозни гелове се превръщат в отличен вариант.

Ползи:

  • Предоставяне на въглехидрати по време на тренировка.
  • Съчетание на фруктоза с източници на глюкоза за увеличаване на общото количество въглехидрати.
  • Нежен вкус без излишна горчивина или сладост.
  • Водената текстура осигурява лесна консумация.
  • Ергономично отваряне.

 

Хранителна стойност в една доза 60 мл:

Calories 120
Salt 0.5 g
Carbohydrates 30 g
Sugars 12 g

Active agent 20 g
Maltodextrin 10 g
Fructose 10 g
Sodium chloride 0.50 g
Sodium equivalence 0.2 g
Caffeine 100 mg

 

Дозиране и приложение:

При интензивни упражнения вземете 1 гел (60 мл) 30 минути преди приключване на усилието.

 

Опаковка:

18 х 60 мл

 

 

Количествено съдържание в една порция:

60 мл

 

 

 

 

ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!