Endurance Energy Gel 18 x 60 ml Life Pro

64,80 лв.
  • Марка: Life Pro

За какво се използва?

В последно време, с увеличаването на енергийните изисквания в този тип активности, храненето по време на тренировки става все по-значим елемент. Следователно фактори като въглехидрати, кофеин и електролити изпъкват като основни компоненти. От друга страна, количеството на въглехидратите по време на тренировка трябва да удовлетворява нуждите на спортиста и да бъде подходящо за всеки атлет.

Важно е да се отбележи, че приемът на въглехидрати по време на тренировка следва различни пътища, когато се консумират в големи количества. Това означава, че за намалени и средни количества въглехидрати, достатъчно е използването на източник на глюкоза. Въпреки това, в спортове, които изискват високо съдържание на въглехидрати (45/60 г), комбинацията 2:1 от глюкоза и фруктоза може да бъде отличен вариант за увеличаване на общото количество въглехидрати по време на тренировка. Следователно използването на фруктоза като въглехидрат в комбинация с глюкоза може да има по-положителен ефект, отколкото използването на двете поотделно.

Ето защо представените гелове са изключително полезни, тъй като всяка доза осигурява 20 г малтодекстрин и 10 г фруктоза (общо 30 г въглехидрат) и 200 мг натрий (основният електролит, загубен чрез потта).

От друга страна, при проектирането на тези гелове са взети предвид най-съществените ограничения на спортистите в рамките на параметрите, установени за техния избор и дизайн.

Консумацията на тези гелове става лесна благодарение на тяхната водниста текстура, освежаващите свойства и вълнуващото усещане за хидратация. С техния мек вкус, лишен от излишна сладост или горчивина, те предоставят възможност за непрекъсната и усърдна консумация, осигурявайки енергия за по-продължителни периоди на състезания или тренировки. Открояват се с простата и бърза форма на отваряне, което не само опростява консумацията, но и намалява възможността за разсейвания.

В спортове, където е необходима активна консумация на въглехидрати, тези гелове със съдържание от малтодекстрин и фруктоза представляват отличен избор.

Ползи:

  • Обезпечаване на въглехидрати по време на тренировка.
  • Съчетаване на източници на фруктоза и глюкоза за опростяване на приема на въглехидрати.
  • Мек вкус без изразена горчивина или сладост.
  • Гладка текстура, готова за консумация.
  • Приятен аромат и вкус.
  • Лесно отваряне.

 

 

Хранителна стойност в 1 доза (60 мл):

Calories 120
Salt 0.5 g
Carbohydrates 30 g
Sugars 12 g

Maltodextrin 20g
Fructose 10g
Sodium Chloride 0.50g

 

Дозиране и приложение:

При интензивни упражнения вземете 1 гел (60 мл) 30 минути преди приключване на усилието.

 

Опаковка:

18 х 60 мл

 

Количествено съдържание в една порция:

60 мл

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!