Malto Dextrin 800 gr Life Pro Endurance

19,90 лв.
  • Марка: Life Pro

За какво се използва?

Поддържането на въглехидратните резерви в тялото в адекватно състояние е от изключителна важност за оптимизиране на изпълнението на упражненията за издръжливост, и затова е обичайно спортистите да консумират въглехидрати преди, по време и след такива тренировки.

Консумацията на въглехидрати по време на спортна практика повишава производителността на упражненията и позволява удължаване на времето до изтощение. Можем да разграничим въглехидратите според тяхната скорост на усвояване, като търсим бързо и бавно усвояване. Според научни изследвания, по-голямата част от въглехидратите, които трябва да се приемат по време на упражнения за издръжливост, трябва да бъдат от бързоусвояваеми въглехидрати, като например малтодекстрин. Употребата на малтодекстрин може да бъде до 60 г/час или 1 г/мин.

Малтодекстринът е вид въглехидрат, който се абсорбира бързо и ефективно.

Този вид въглехидрат с висок гликемичен индекс е изключително важен при упражненията за издръжливост, тъй като увеличава бързо нивата на кръвната захар след прием, предоставяйки по-лесно зареждане на глюкозните запаси след тренировка. По време на тренировка той също така помага поддържането на стабилни нива на кръвната захар, предотвратявайки появата на умора по време на дълги упражнения.

Малтодекстринът представлява олигозахарид, съставен от глюкозни полимери, получени чрез частична хидролиза на нишесте от царевица, картофи, пшеница или ръж. Това е сложен въглехидрат със специфичността, че, въпреки сложната си структура, има по-нисък осмоларитет от прости въглехидрати. Този факт улеснява бързото изпразване на стомаха и същевременно намалява възможните проблеми, които могат да се появят при консумацията на прости въглехидрати.

Важно е да се отбележи, че използването на различни видове въглехидрати позволява по-лесното гликемично изпразване и усвояване на течностите. Този аспект се дължи на различните механизми за транспортиране в организма, които могат да бъдат задействани от различните видове въглехидрати. Малтодекстринът става особено полезен, когато се комбинира със забавноусвояваща се фруктоза в съотношение от приблизително 2:1. Това съчетание оптимизира използването на въглехидрати като енергиен субстрат, особено по време на продължителни натоварвания.

Ползите от малтодекстрин:

  • Доставяне на въглехидрати.
  • Улеснява изпразването на стомаха и усвояването на течности.
  • Подобрява храносмилането в сравнение с други въглехидрати.
  • Има ниска подслаждаща сила.
  • Предоставя бърза енергийна насип при тренировка.
  • Има ниска подслаждаща сила.

 

Хранителна стойност в 1 доза (30 гр.):

Calories 114
% Daily Value %*
0%Salt 0gr
10%Carbohydrates 28.5g
Sugars 2.1g

 

 

Дозиране и приложение:

30 гр. се разтварят в 500 мл вода. Адаптирайте дозата към ежедневните си енергийни и хранителни нужди. Доказано е обаче, че консумацията на 30 до 90 g въглехидрати по време на тренировка има ергогенен ефект при спортове със средна и дълга продължителност.

 

Опаковка:

800 грама

 

 

Количествено съдържание в една порция:

30 грама

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!