Ashwagandha 500 mg KSM 66 Life Pro

48,00 лв.
 • Марка: Life Pro

Ашваганда е добавка, извлечена от корените на растението, наречено Withania Somnifera, което се използва в Индия от исторически времена, преди повече от 3000 години, като природно лечебно средство.

Този подпомага основната част от ендокринната система, по-конкретно оста HHA (хипофиза-хипоталамус-надбъбречна жлеза). Ашваганда не предизвиква специфични реакции в организма, а по-скоро подобрява толерантността към всякакъв вид стрес, независимо дали става въпрос за физически, химичен или биологичен стрес.

Ашваганда става все по-популярна и се търси сред хората поради дългия си списък с ползи и свойства за здравето, особено намаляване на нивата на кортизол.

Кортизолът е хормон, който се произвежда в тялото ни, когато сме под стрес.

Ползите от ашваганда включват:

 • Подобряване на имунната система: Способността му да бори свободните радикали намалява оксидативния стрес (антиоксидантно действие срещу свободните радикали).
 • При мъжете може да подобри нивата на тестостерон, в зависимост от началните стойности.
 • Има потенциал за подобряване на когнитивните функции и паметта.
 • Има приложения в лечението на различни заболявания, включително Паркинсон и Алцхаймер.
 • Ашваганда съдържа невротрансмитери, които активират серотониновите рецептори.
 • Помага за подобряване на качеството на съня, намаляване на стреса и постигане на усещане за благополучие.
 • Помага за контролиране на кръвната захар и регулира нивата й.
 • Има значително противовъзпалително действие и се използва успешно при лечението на артрит.
 • Подпомага щитовидната жлеза и ендокринната функция.
 • Съдържа съединение, наречено Withaferin A, което се ефективно срещу различни видове туморни клетки. Важно е да се отбележи, че не трябва да се използва като първичен метод за лечение на рак. Винаги се консултирайте с медицински специалист.

Ашваганда е обикновено считана за сравнително безопасна добавка, но в някои случаи може да предизвика странични ефекти. Някои от възможните странични ефекти на ашваганда включват:

 1. Намалено кръвно налягане: Ашваганда може да има хипотензивен ефект и да намали кръвното налягане. Поради тази причина, ако имате хипертония (високо кръвно налягане), трябва да се консултирате с медицински специалист преди да започнете приема на ашваганда. Това може да повлияе на кръвното налягане или да взаимодейства с лекарствата, които приемате за лечение на високото кръвно налягане.

 2. Въздействие върху хормоните: Ашваганда може да повлияе на нивата на различни хормони, особено тези, свързани с щитовидната жлеза. Ако имате хормонални проблеми или болести на щитовидната жлеза, е препоръчително да се консултирате с лекар преди употребата на ашваганда.

 3. Бременност и кърмене: При бременност или кърмене не се препоръчва употребата на ашваганда без медицинско наблюдение, тъй като могат да съществуват рискове и непредвидени взаимодействия.

 4. Взаимодействие с лекарства за диабет: Ашваганда може да намали нивата на кръвната захар и да има взаимодействие с лекарства, използвани за контрол на диабета. Ако приемате каквито и да е лекарства за диабет, е препоръчително да се консултирате с медицински специалист преди да започнете употребата на ашваганда.

Преди да започнете да приемате ашваганда или други хранителни добавки, винаги е добра практика да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, особено ако имате съществуващи здравословни проблеми или приемате лекарства.

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Ashwagandha dry extract 500 mg
Withanolides 25mg

 

Състав:

Сух екстракт от Ashwagandha KSM-66 (Withania somnifera, корен) 5% витанолиди и антислепващ агент: магнезиев стеарат. Капсула (глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза).

 

 

Дозиране и приложение:

Препоръчителната доза варира в зависимост от индивида, между 200 и 600 милиграма на ден. Може да се приема на няколко дози през деня или на един прием.

 

 

Опаковка:

90 капсули

 

 

Количествено съдържание в една порция:

1 капсула

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!