Berberine 500 mg Life Pro

59,90 лв.
  • Марка: Life Pro

Берберинът е едно от основните средства за подобряване на метаболитното състояние и качеството на живот в наши дни. Това се постига чрез редовни физически упражнения, правилно хранене, излагане на слънце, подходящ сън и др. Всички тези фактори могат значително да подпомогнат този процес.

Берберинът, алкалоид, използван в традиционната ориенталска медицина, извлечен от корените или кората на различни растения като Hydrastis Canadensis (GoldenSeal) или Coptis Chinensis (Huang Lian), изпълнява важна роля за постигане на положителен метаболитен ефект.

Последните години са свидетели на широко изследване на берберина поради неговата роля в управлението на патологии като диабет тип 2, хиперхолестеролемия и метаболитен синдром. Научната литература подчертава множеството положителни ефекти на берберина в подобряването на тези състояния, които се приемат широко от здравни специалисти.

Изследванията показват, че берберинът е изключително полезен при управлението на инсулинова резистентност, диабет тип 2, хипертриглицеридемия и хиперхолестеролемия. Той се счита за ефективен за намаляване на метаболитния и сърдечно-съдовия риск при хора с тези патологии.

Берберинът не само поддържа здрави артерии, осигурява правилна вазодилатация и има антикоагулантен ефект, но също така подпомага правилното освобождаване и сенсибилизация на инсулин, като се явява ключов фактор при усвояването на хранителни вещества. Това го прави предпочитан избор за хора с нарушено метаболитно здраве или с риск от патологии.

Ползи:

Берберинът предлага множество ползи благодарение на своя многостранен профил и способността си да подкрепя различни метаболитни цели. Тъй като метаболитните усложнения обикновено не се проявяват изолирано, берберинът има възможност да подпомогне в няколко ключови аспекта едновременно, предоставяйки защита срещу промени в сърдечната тъкан, кръвните липиди, кръвното налягане и нивата на глюкоза, обединени в една формула. Така той се превръща в ценен съюзник в борбата срещу различни метаболитни рискови фактори.

  • Подобрява инсулиновата резистентност и контролира нивата на глюкоза в кръвта.
  • Притежава антихипертензивен ефект, помагайки за поддържането на нормалното кръвно налягане.
  • Намалява триглицеридите в кръвта, намалявайки този рисков фактор.
  • Подобрява липидния профил, включително намаляването на нивата на LDL холестерол.

Предпазни мерки: Високи дози от берберин могат да предизвикат чревен дискомфорт и възпаление. Поради това е важно да се спазват препоръчаните дозировки и да се консултира с лекар в случай на каквито и да било лекарства, които влияят на нивата на глюкоза в кръвта, триглицеридите, холестерола или кръвното налягане. Ако страдате от метаболитна патология, е препоръчително да се консултирате със специалист преди употребата на берберин.

 

 

Хранителна стойност в 1 доза (1 капс.):

Dry extract of Berveris vulgaris 500 mg
Berberine HCI 485mg

 

Дозиране и приложение:

Приемайте по 1 капсула преди всяко хранене.

 

 

Опаковка:

90 веган капсули

 

 

Количествено съдържание в една порция:

1 веган капсула

 

 


ВНИМАНИЕ:

Моля, спазвайте препоръчителната дневна доза и съхранявайте продукта на сухо и хладно място. Не забравяйте, че този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Държете го на място, недостъпно за деца, и консумирайте го преди указаната на опаковката дата. Преди да започнете приема, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, особено ако страдате от някакво заболяване!

Доставка
Доставка

Доставката за поръчка над 100 лв е БЕЗПЛАТНА

За твоята здравословна закуска или междинно хранене

 Стреми се към постигане на балансиран начин на живот

КЪМ ПРОДУКТИТЕ

ПРОТЕИН 

Най-добрите суровни и висока концентрация без пълнителни, при това с невероятен вкус!

КЪМ ПРОДУКТИТЕ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!