Whey Isolate - какво представлява суроватъчния протеин изолат?

Whey Isolate - какво представлява суроватъчния протеин изолат?
15 юли 2021
Суроватъчния протеин изолат (често наричан суроватъчен изолат или whey isolate) е хранителна добавка и хранителна съставка, създадена чрез отделяне на различните компоненти от суроватката. Суроватката е страничен млечен продукт от процеса на производство на сирене и кашкавал. Суроватката може да бъде преработена, за да даде суроватъчен протеин в три форми: суроватъчен изолат, суроватъчен концентрат или суроватъчен хидролизат. Разликата между суроватъчните протеинови форми е съставът на продукта, особено съдържанието на протеин. Суроватъчните изолати съдържат най-голямо количество протеини и могат да бъдат практически без лактоза, без въглехидрати, без мазнини и без холестерол. Това е и най-ценното им качество и ги прави предпочитани пред останалите два вида.

Суроватъчните протеини
са силно бионалични, много бързо се абсорбират в тялото и имат висока концентрация на аминокиселини с разклонена верига (BCAA), които са силно концентрирани в мускулната тъкан и се използват за подхранване на работещите мускули и стимулиране на протеиновия синтез (мускулен растеж).
 
Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) има и други предимства за спортистите и за хората, които държат на своето здраве, физическа форма и обръщат внимание на качествената храна. Той доставя аминокиселини на тялото много бързо, това го прави подходящ за прием в моментите, в които тялото има най-голяма нужда от тях - сутрин след ставане от сън, както и веднага след тренировка. Липсата на мазнини, фибри и други съставки, които забавят усвояването го правят идеален в тези критични за тялото моменти.
 
Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) е подходящ за хора с лактозна непоносимост. Самата технология на филтрация при качествените продукти отстранява млечната захар и по този начин се избягват проблемите със алергии, задържане на вода, подуване на стомаха, диария или друг тип дискомфорт.
 
Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) е подходящ за хора на диета, хора, които искат да загубят телесни мазнини и да намалят теглото си. Термичният ефект на протеина спомага на тялото да гори повече калории отколкото, която и да е друга храна. Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) е нискокалоричен, поради липсата на мазнини в него. Въглехидратите също отсъстват и това го прави още по-подходящ за хора, които са на ниско въглехидратно хранене или кето режим.
 
Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) е най-добрият избор за хора, които целят покачването на чиста мускулна маса. Той се има изключително висока биологична стойност, което означава, че в тялото лесно се превръща в скелетни протеини (мускулна маса). Високото съдържание на BCAAs - аминокиселини с разклонена верига спомагат на тялото да избегне катаболните процеси и да стимулира тези, които изграждат мускулатура. 
 
Когато избирате Суроватъчен протеин изолат (Whey Isolate) е много важно да заложите на качествен продукт! Недобросъвестни търговци често използват в наименованието на ниско бюджетни продукти името WHEY ISO, ISO Protein и други комбинации, а реално продуктът съдържа по-евтини суроватъчни концентрати или още по-лошо чиста суроватка на прах, която няма никаква реална стойност в процесите на тялото, освен да причини дискомфорт, подуване и водна задръжка.
 
Важно е фирмата, която произвежда или пакетира Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) да е сертифицирана, да спазва всички световни изисквания, да не съдържа допинг или други забранени вещества. Често Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) се смесва с различни други по-евтини протеини или съставки, с цел намаляване на по-скъпата и качествена суровина, за сметка на по-евтините.
 
Ние от NEED Supplements гарантираме, че нашият NEED PURE ISO е продукт с възможно най-високо качество на суровините!
НЕ съдържа допинг или забранени съставки!
НЕ съдържа изкуствени оцветители!
НЕ съдържа аспартам!
НЕ съдържа гума или други пълнители!
 
Това се гарантира от нашите GMP и HACCP сертификати.
 
Плюс всичко останало се разтваря за секунди без шейкър или блендер във вода! И още по-хубавото е, че се предлага в 4 НЕВЕРОЯТНИ ВКУСА!
 
Безсъмнено Суроватъчния протеин изолат (Whey Isolate) е един от най-добрите протеини за спортисти и за хора, които искат да се хранят здравословно! Така, че не се колебайте и го включете във вашето меню!
 
NEED Bulgaria
 
 

Има стотици марки добавки на пазара, всяка една от тях претендира за качество и ефективност. Но дали това отговаря на истината? Защо да изберете NEED, а не друг бранд? С какво продуктите на NEED са по-добри?

прочети още

GMP сертификатът (Good Manufacturing Practices) е проект на Националната асоциация за хранителни добавки (National Nutritional Foods Association - NNFA) в САЩ. Целта на GMP сертификата е да гарантира качеството на продукта, на вложените в него суровини и на технологиите по които е произведен.

прочети още

NEED Supplements влезе официално на пазара в България в началото на 2021-ва година.  Политиката на компанията е ориентирана към крайния клиента, той да получава възможно най-високото качество на възможно най-приемлива цена. NEED не е нискокачествен, евтин и масов бранд, продаван навсякъде и от всеки, защото за нас личното отношение, вниманието към продукта и изборът на най-подходящи добавки за всеки клиент са важни!

прочети още

Отборът на NEED България продължва да расте! Искаме да ви представим Милен, който се присъедини към Team NEED Bulgaria: Здравейте казвам се Милен Абаджиев и от 4 години се занимавам сериозно и НАТУРАЛНО с фитнес. Още първия път когато стъпих в залата, разбрах че съм на точното място. Обичам да съм в залата, да тренирам и да водя здравословен начин на живот. Винаги съм бил горд със себе си и това което съм успял да постигна за 4 години в залата, натурално.

прочети още

Много често се случва да изпълняваме стриктно програмите на известни модели или професионални атлети, храним се по техните режими, а резултатите вместо да са добри, се влошават. Една от причините е, че професионалните атлети, а вече и голяма част от аматьорите, се подготвят с анаболни стероиди, хормон на растежа, пептиди и други препарати. При тях възстановяването е на съвсем друго ниво, мускулният синтез, изгарянето на мазнините и енергийното обезпечаване зависят до голяма степен от препаратите, които приемат.

прочети още

Ние  сме Вили и Рая Ценови и сме състезателки по плажен волейбол. Участваме активно в Националната верига по плажен волейбол в България от близо две години, като с всеки сезон нивото на игра се покачва и спортът ни се радва на все повече популярност и публика. Също така сме играли на медународно ниво по турнири във Франция, Италия, Монако, както и в съседните ни държави, Сърбия и Гърция.

прочети още

Очарователните близначки Вили и Рая от отбора на NEED приключиха сезона в плажния волейбол с много добри игри, като се класира на всички турнири в топ 4 на България. На международно ниво извоюваха един бронзов медал, след победата над чехия на малкия финал.

прочети още

Виолета Иванова е на 38 години, майка на две прекрасни деца. Занимава се професионално с фитнес, като има участия в категория бикини, но съчетава своята страст към спорта със семейните задължения и социален живот. Как постига това....

прочети още

Team NEED Bulgaria с радост приветства своите нови попълнения - близначки Вили и Рая. Те са състезателки по плажен волейбол, който те първа набира популярност в България. NEED е брнад, който подкрепя спортисти от различни спортове, като им помага с най-доброто възстановяване. Ние от NEED вярваме, че шампионите са изграждат с времето и с подкрепата, затова избрахме да подкрепяме тези очарователни момичета по пътя на техния успех! Вярваме, че усилията, които полагат Вили и Рая, в комбинация с перфектното възстановяване на NEED ще бъдат страхотна шампионска комбинация!

прочети още